Podbiję temat, bo zastanawiam się nad kupnem tego gówienka, jako że od kilku lat jeżdżę Seatem i ma u mnie raczej dożywocie, a już jakiś czas temu stał się pełnoletni i już zdarzają mu się okazjonalnie jakieś nietypowe awarie z racji wieku (np. zeszłego lata pompa wspomagania podziękowała za wieloletnią współpracę). Miał ktoś z tym ustrojstwem do czynienia na żywo? Głównie ciekawi mnie różnica między zwykłą wersją a Pro, bo z tego co czytam to pod kątem diagnostyki jest wszystko to samo oprócz braku funkcji zamrożonej ramki w podstawowej wersji (co zakrawa na smutny żart, bo takie coś jest w ELM-ie za 20 zł), a co do kodowań to jedni piszą, że tylko w wersji Pro, a inni, że w podstawowej da się je robić manualnie, a Pro tylko daje opcję korzystania z predefiniowanych kodowań za kredyty - a w zasadzie oprócz ustawienia innego poziomu wolnych obrotów nie mam raczej potrzeby ustawiania niczego innego. Next gena nie potrzebuję - korzystam tylko z Androida, a to, że jest składany w Europie, a poprzedni jest chiński nie jest dla mnie warte dopłacania ponad stówki. Jak mawia klasyk - thank you from the mountain.