• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Obroty spadają, silnik gaśnie pomocy!

jakobi

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Reading
stawiam na pompę paliwa i zapowietrzający się układ paliwowy ........pozostałe objawy to pochodna.......sprawdż dokładnie czym zasilany jest silnik tzn czy nie dostaje powietrza na kompie wychodzi mogą wtedy różne dziwne rzeczy ....sonda w to równierz wchodzi skoro do katalizatora trafiają dziwne spaliny..........więc , jak wyżej.........sprawd czy silnik dostaje paliwo czy powietrze sprawdź ciśnienie paliwa.......uszkodzenie "wredne"

varrol

Nowy
Punktów
0
Szkoda, że autor nie napisał jak w końcu rozwiązał problem, bo mam identyczne objawy (nawet pogarszanie się problemu w czasie identyczne) a samochód zupełnie inny. Teraz jest o tyle źle, że nawet odpalić nie mogę (żeby bylo wesoło to jeszcze się pochorowałem - no ale to już nie motoryzacyjny problem :) ). Dobrze jakby to była pompa, bo w miarę łatwo sam wymienię i uniknę holowania.

Punktów
0
Miasto
sosnowiec
Szkoda, że autor nie napisał jak w końcu rozwiązał problem, bo mam identyczne objawy (nawet pogarszanie się problemu w czasie identyczne) a samochód zupełnie inny. Teraz jest o tyle źle, że nawet odpalić nie mogę (żeby bylo wesoło to jeszcze się pochorowałem - no ale to już nie motoryzacyjny problem :) ). Dobrze jakby to była pompa, bo w miarę łatwo sam wymienię i uniknę holowania.
U mnie pomogła wymiana katalizatora :)

dzięki Wszystkim za podpowiedzi.
Auto sprawne w 100% :)
Pozdrawiam

mariuszi

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wałbrzych
Cześć. Może komuś się przyda. Miałem identyczne problemy z Fordem pumą. Wszystkiemu winna uszczelka pod kolektory ssącym. Pozdrawiam.

Darek 94

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kartuzy 83-300
Witam. Też miałem taki problem. Wymienione: f.paliwa, pompa paliwa, ustawienie wypełnienia, wtryski, akumulator ciśnienia paliwa, potencjometr klapy spiętrzającej, podłożony EHA, mierzone ciśnienie paliwa całego układu na postoju.Nic nie zmieniało. Wymiana przeponowego regulatora paliwa pomogła. Najlepsze to że ciśnienie paliwa w układzie na postoju regulował prawidłowo ale w trakcie jazdy prawdopodobnie się zacinał i przy dojeżdżaniu do np. świateł obroty spadały aż zgasł ponieważ silnik był zalewany przez paliwo. Pacjent to Mercedes 190e ke-jetronic. Może komuś kto walczy z mechanicznym wtryskiem się przyda ;)

Do góry Bottom