• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

obwoźne mycie samochodów

Asiulek

Początkujący
Punktów
0
Od kilku lat - chyba trzech na komisie w Zgierzu stoi jakiś van który miał być mobilną myjnia do tirów. Ciekawa jestem dlaczego ktoś sobie odpuścił ten biznes i to zaraz po kupnie tego samochodu i wyposażeniu go w sprzęt myjący. W sumie zestaw myjek to dziś nie jest przecież duzy wydatek http://www.agito.pl/narzedzia-ogrodowe/myjki-cisnieniowe/2314.html więc myślę ze ktoś po prostu przeinwestował, startując z leasingiem nowego samochodu (chyba doblo). Wulkanizacja na kółkach to dobry pomysł, szczególnie przy krzyżówce autostrad, ale myjnia ....

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Jesteś pewna,że w tym vanie jest taka myjka z agito.pl za przysłowiowa stówkę?
Takie vany wyposaża się w urządzenia parowe za 30-40 tyś
I mozna myć wtedy wszystko i wszędzie gdzie sie dojedzie

Asiulek

Początkujący
Punktów
0
cena wywoławcza za komplet była 30 000 zł. Więc nie wiem. .... Jak będę w tamtej okolicy to zajrzę, ale nie wiem czy to w sumie dobry pomysł na biznes

Punktów
0
Miasto
Łosice
www.hrnews.pl
mój kolega próbował coś takiego ze 2 lata temu, robi teraz coś innego a do tamtego tematu nie chce wracać, więc przemyśl to dokładnie

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Aaaaa najważniejsze sprawdż czy nie ma zastawu bankowego
Często z myjniami parowymi jest tak,że biorą dotację z uni nie wyrabiaja potem i bank zabiera sprzęt
Ogólnie cienki interes a nawet brak
Teraz są myjnie bezdotykowe a jeśli chodzi o myjnie ręczne tradycyjne to zostały tylko te co świadczą usługi na wysokim poziomie i tam ludzie płacą za dobre mycie i sprzątanie
Prowadze Autokosmetyke to wiem coś na ten temat:)

Do góry Bottom