• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Octavia 2 1.6 Bgu. Telepie na benzynie

Bombele60

Nowy
Punktów
1
Miasto
Okolice Prudnik
Witajcie. 1.6 102km. Trzęsie autem. Do 3500 obrotów nie przyspiesza -podszarpuje.
Zmieniłem: sonda przed katem nowa ngk, świece i kable nowe ngk,
uszczelki kolektora nowe erling
adaptacja przepustnica czyszczenie
Rozrząd ok, czujnik temperatury pokazuje dobrze.
Zauważyłem lekką konsumpcję oleju, świeca zaraz po wy kręceniu jest mokra wilgotna olejem prawdopodobnie.
Zakręciłem butle z gazem myślałem że zalewa go gaz przez nieszczelnosc.
Jak powinna oscylowac sonda za katalizatorem... Bo wartość na rozgrzanym to 0.41 i stoi. . Czy jest możliwe że olej silnikowy tu bruździ?
Na bagbecie było pusto. Totalnie. Jak przejąłem auto.. Pomysły się kończy. Dzięki za wskazówki.

Bombele60

Nowy
Punktów
1
Miasto
Okolice Prudnik
Witajcie. 1.6 102km. Trzęsie autem. Do 3500 obrotów nie przyspiesza -podszarpuje.
Zmieniłem: sonda przed katem nowa ngk, świece i kable nowe ngk,
uszczelki kolektora nowe erling
adaptacja przepustnica czyszczenie
Rozrząd ok, czujnik temperatury pokazuje dobrze.
Zauważyłem lekką konsumpcję oleju, świeca zaraz po wy kręceniu jest mokra wilgotna olejem prawdopodobnie.
Zakręciłem butle z gazem myślałem że zalewa go gaz przez nieszczelnosc.
Jak powinna oscylowac sonda za katalizatorem... Bo wartość na rozgrzanym to 0.41 i stoi. . Czy jest możliwe że olej silnikowy tu bruździ?
Na bagbecie było pusto. Totalnie. Jak przejąłem auto.. Pomysły się kończy. Dzięki za wskazówki.

Ciśnienie 2.3 bar na pompie paliwa okazało się za małe. Wsadziłem pompe 4 bary. Wszystko zaczęło działać jak należy. .
Zamykam problem. Pozdrawiam

Do góry Bottom