• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Od 1 lipca - Jednolity Plik Kontrolny

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
ej chłopaki ale z podatkami jest jak z ciśnieniem. Im wyższe tym więcej nieszczelności widać;]

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Tyle, że jest jeszcze problem ze zmęczeniem materiału. Co jak okręt wtedy tonie, to pierwsze szczury z pokłdu.

HeXeN

Gaduła
Punktów
10
No i co tam dalej w temacie? Nie ma kas do kupienia przystosowanych do ich wymogów. Założysz działalność dziś, kupisz kasę a potem wymiana na inną.

HeXeN

Gaduła
Punktów
10
Tak mi mówił gość przy zdawaniu starej kasy.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Plik wysyła sie z programu, nie z kasy
Na razie tak jest. Jak serwisowałem kasę to serwisant coś mówił o przymiarkach do wprowadzenia systemu e-kas (kasy podłączone do neta do MF)... :D W końcu po coś te kasy z połączeniem internetowym robią nie??

Tak na szybko - nie weryfikowałem tej informacji:
"Projekt określa grupy podatników, którzy w pierwszej kolejności będą musieli wymienić kasy na onlineowe.
I. od 1 stycznia 2019:
a). Świadczenie usług: naprawy pojazdów silnikowych oraz motorowerów (w tym naprawy opon, ich zakładania, wymiany, bieżnikowania i regenerowania)"
https://www.neke.com.pl/wydarzenia/...8-r-czyli-obowiazkowo-podlaczone-do-internetu

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Do 2021r. Wszystkie kasy mają być on-line.
Kasy z kopią elektroniczną mogą dostać przedłużenie homologacji do właśnie tego roku. Z kasami z kopią papierową może być gorzej. Nie wnikam mam Elzab Mini E i podobno też jest On Line Ready... podobno :D

Hehe - poza tym z tymi kasami fiskalnymi to jest takie małe kuriozum. Z boku wygląda to tak jakby przestępca musiał kupić policjantowi kajdanki a koń woźnicy bat :) - tego konia nie mogłem sobie odmówić :D

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Jak jest online to masz ta naklejkę jak na mojej. Mini E też mam Ale nie online...
IMG-20180105-WA0004.jpg

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
No są Ale jak się sprawy mają do zwolnionych to nie wiem... Mnie wygodniej na vacie...
Księgowym nie jestem ;)

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
a ja po ekonomii a żona księgowa...ha,ha,ha
mam spokój..ciekawe na jak długo?

Podobała ci się moja praca domowa?

HeXeN

Gaduła
Punktów
10
Kupiłem elzab k10. teraz to ja będę miał szereg pytań do kogoś na pw jak to wszystko ogarnąć bo mi już głowa spuchła.

Do góry Bottom