• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odma na zewnątrz?

potentator

SuperMechanior
Punktów
3
Po ci mi się Wąż intercolera w miejscu wejścia do przeplywomierza, uszczelka wymieniłem na nową nie pomogło, auto nie kopci ale mnie drażni ten wyciek. Czy można dać odme na Zewnątrz?czy zostaje wymiana pokrywy?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tak na serio... to próbowałem zobaczyć fot-corbis-archiwum-autora-1199_l.jpg o jaką odmę chodzi i z jakiego auta, ale coś nie mogłem się połączyć...:meh: to pewnie przez tą nową sieć 5G...:rolleyes:takie zakłócenia...:meh:

potentator

SuperMechanior
Punktów
3
2.0 tdi bkd odma w pokrywie zaworów zaczęła dużo puszczać oleju, założyłem Oil catch tank ale do dupy to wygląda i też nie daje to satysfakcjonującego efektu.

potentator

SuperMechanior
Punktów
3
Chodzi o to że olej podcieka z węża intercoolera co wchodzi do przepustnicy dałem Oil catch tank ale dalej trochę oleju idzie z odmy i zastanawiam się nad puszcze iem jej w atmosferę bo nowa pokrywa 600 zl

potentator

SuperMechanior
Punktów
3
Zrobie zdj. ale jutro, w przepustnicy/klapie gaszącej też było pełno oleju... Widziałem na którymś forum że ktoś założył separator to miał wode z kroplami oleju, ja mam czarny olej w tym separatorze, i widzę że idzie dalej na kolektor dolotowy... Myślę nad wymianą pokrywy, ale ciężko o dobry egzemplarz :/

Do góry Bottom