• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odpowietrzenie Hamulców Peugot 206 cc 2.0

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Witam serdecznie wszystkich na wstępie chciałem się przywitać i PozdrowicWszystkich otóz jestem nowym urzytkownikiem otóż ostatnio podczas okresowego sprawdzania płynów dostrzegłem iż płyn hamulcowy jest koloru ciemno-zółtego dlatego też postanowiłem przed zimą dokonać jego wymiany jutro planuje popsikać penetrantem odpowietrzniki teraz mam pytanie do kolegów jaka jest kolejność odpowietrzania kół z ABS i czy jeszcze jakieś niespodzianki mogą mnie napotkać jeśli ktoś wymieniał płyn chętnie posłucham sugesti.Pozdrawiam.:()

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Jedz lepiej na warsztat do mechesa nie brudz się to paskudna robota..jedz zostaw auto kup piwo może dwa i wy...ne we wszystko i wszystkich

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Zacznijmy od tego ze przy samochodzie działam cały czas potrzebuje przypomnienia jaka jest kolejnośc odpowietrzania kół z ABS a po polsku geniuszu umiem pisać tylko mam uszkodzoną klawiaturę w laptopie.

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Może to mało prawdopdoobne ale tak kolego jest czekam na wymiane klawiatury.Opis z google widziałem chciałem tylko zapytać specjalistów czy aby napewno w tej kolejności ponieważ baardzo dawno temu wymieniałem płyn hamulcowy przy samochodzie z ABS.Pozdrawiam.:)

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. W takim przypadku odpowietrzania zacznę od przednich kół tak jak Jarzi pisał.Pozdrawiam i miłego Dnia życzę.:)

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Odpowietrzniki wyglądają na swieże jednak dla pewności popsikałem penetrantem a co do innych problemów jestem tego świadomy jednak nie robie tego pierwszy raz poprostu zapomniałem o kolejności odpowietrzania kół.

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
  1. prawe tylne koło
  2. lewe tylne koło
  3. prawe przednie koło
  4. lewe przednie koło

Bez absu kolejność 1 2 3 4 od najdalszego do najbliższego
    Z absem kolejność 4 3 2 1 od najbliższego do najdalszego