Witam Mam problemy z autem audi A3 8p 2.0 TDI 2007 140km 103kw kod silnika BMM z elektryka gdzie został odwrotnie podpięty akumulator sprawdziłem bezpieczniki są w porządku licznik również został sprawdzony jest w porządku na radiu padł bezpiecznik jednak mimo wymiany radio nadal nie reaguje nie działa sprawdziłem ciągłość przewodów tam gdzie się wpina komputer diagnostyczny ciągłość (nie znam fachowej nazwy) również jest okej problem jest taki że na początku samochód odpalił pokazało kilka błędów z hamulcami i wspomaganiem kierownicy jednak później po podpięciu komputera diagnostycznego vcds auto nagle przestało się uruchamiać tzn odpala na 1 lub 2 sekundy i gaśnie sam komputer pokazał brak komunikacji z wspomaganiem licznikiem hamulcami modułem komfortu podejrzewam do tego jeszcze diodę na alternatorze i bramki can
Przekaźniki również zostały sprawdzone 2 wykazało że nie mają tego prądu co powinny jednakże po odpięciu auto w ogóle nie odpala
Jeżeli chodzi o licznik działa został sprawdzony jednakże po wpięciu nie pokazuje przebiegu oraz błędów jakby nie miał zasilania narazie chciałbym uruchomić samochód i ewentualnie dalej szukać problemów z elektryka
Przekaźniki również zostały sprawdzone 2 wykazało że nie mają tego prądu co powinny jednakże po odpięciu auto w ogóle nie odpala
Jeżeli chodzi o licznik działa został sprawdzony jednakże po wpięciu nie pokazuje przebiegu oraz błędów jakby nie miał zasilania narazie chciałbym uruchomić samochód i ewentualnie dalej szukać problemów z elektryka