• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel astra 1.6 8v biały nalot na zaworach

Damianxxxking

Początkujący
Punktów
0
Cześć, mam pewną zagadkę jestem przy wymianie UPG w Opel Astra 1.6 8v 99r poprostu płyn wypijała i napotkałem dziwną sytuację z zaworami (wysyłam zdjęcia) i zastanawia mnie dlaczego zawory zabarwiły się na biało a skoro mam już wszystko na wierzchu można od razu rozwiązać zagadkę tak że podsylam zdjęcia i czekam na wasze rady czy to poprostu przez płyn chłodniczy czy coś jeszcze jej jest

Załączniki

• Snapchat-825336504.jpg
    Snapchat-825336504.jpg
    418,5 KB · Wyświetleń: 21
  • Snapchat-87042137.jpg
    Snapchat-87042137.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 21

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Przeciez to stara astra F. Pewnie sam dlubie...
Tak to od płynu, ale mogles zadac sobie troche trudu w googlach....

Damianxxxking

Początkujący
Punktów
0
Pomijając tych co nie mają nic konkretnego do napisania tylko mają ból dupy.... Wiem że to się może dziać przez złą mieszankę, przez właśnie jak w.w wymieniłem płyn chłodniczy ale chciałem się dopytać czy ktoś miał podobną sytuację nie chodzi mi konkretnie o to że upg padło i płyn się dostaje tylko jakieś inne przyczyny i na co zwracać uwagę żeby to chodziło jak powinno i żebym za chwilę nie musiał czegoś innego w tym robić tylko żeby klient miał zrobione jak powinno

Damianxxxking

Początkujący
Punktów
0
Tak, i dlatego chcę żeby to już chodziło jak powinno żeby że tak powiem nie było że naprawie to i za chwilę coś innego będzie tylko że więcej czasu spędziłem przy BMW gdzie trochę inne jest działanie dlatego chciałem poprostu zorientować się w śród innych użytkowników którzy że tak powiem zęby zjedli na jedno punktach prostych silnikach na co zwracać jeszcze uwagę bo jak narazie to jeszcze sprawdzę szczelność zaworów naftą i idzie na pełną regenerację, czyszczę resztę i jeszcze przez kilka km skontroluje świecę czy nadal się coś takiego dzieje tylko chcę się doinformowac na co jeszcze zwrócić uwagę

Do góry Bottom