• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Combo 1.7dti zabezpieczenie antykradzieżowe.

Benio1235

Początkujący
Punktów
0
Witam. W w/w samochodzie (rocznik 2003) mam zabezpieczenie antykradzieżowe, a mianowicie: Przy odpalaniu na 2 pozycji muszę przytrzymać czerwony guzik na pilocie do czasu zamrugania diody, potem mogę odpalać. Jeśli tego nie wykonam autko też odpali ale obroty trzymają się na 1700. Myślę że nie jest to seryjny alarm, nie znalazłem jeszcze centralki alarmu a na pilocie nie ma żadnego opisu(tylko 2 przyciski). Z czasem stało się to uciążliwe ( teraz zacząłem jeździć po mieście(częste odpalanie itp)). Chciałbym to odłączyć nie odłączając alarmu. Proszę o pomoc. Jeśli temat w złym dziale proszę o przeniesienie.
Oczywiście jestem właścicielem(żeby nie było nieporozumień).

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
jeśli nie jest to seryjne zabezpieczenie to musisz znaleść centralkę tego urządzenia, schemat do niego i wyrwać to z auta

Benio1235

Początkujący
Punktów
0
I tu właśnie zaczną się poszukiwania centralki ;) Myślę że gdzieś w okolicy bezpieczników itp.
Rozumiem że seryjnie Opel nie miał blokady na obroty? Zastanawiam się więc jak to działa, jeśli podaje cały czas 1500-1700 a pedał gazu nic nie działa.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
I tu właśnie zaczną się poszukiwania centralki ;) Myślę że gdzieś w okolicy bezpieczników itp.
Rozumiem że seryjnie Opel nie miał blokady na obroty? Zastanawiam się więc jak to działa, jeśli podaje cały czas 1500-1700 a pedał gazu nic nie działa.
może jest źle podłączona, ja jeszcze z takim czymś się nie spotkałem bo nie widzę sensu ograniczania obrotów celem zabezpieczenia przed kradzieżą

Autolewe

Nowy
Punktów
0
wywołaj włamanie i słuchaj gdzie cykają przekaźniki( 90% alarmów wydają odgłosy przekaźników w momencie migania kierunkowskazów)

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
panowie nie nakręcajcie sytuacji pochlasta sobie wiąche fura zemrze i się temat wątku zmieni ............daj auto do elektryka dobrze radze:cool:

Do góry Bottom