• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Corsa 1,0 benz ecotec-ciężko pali

P

PogotowieSamochodoweUK

A co ma naped rozrzadu do tego ile to bedzie palic? Czy pasek czy tryby, czy lancuch to jeden huk jesli ma dobre lozyskowanie to nie stawia prawie zadnego oporu. Oni to sie nawet logicznym wytlumaczeniem nie potrafia podeprzec:rolleyes:

shogunemail

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
łask
www.youtube.com
to z napinaczem pierwsze słyszę ale fajnie że robią coś nad wymiar sprawa innych łańcuchów chyba po planowaniu nie powinno być problemów chyba że ktoś planuje do zaworów

co do wytłumaczenia czemu łańcuchowe czy paski to tak jak pisałem wyżej Myśl Technologiczna + marketingowa kto nie pamięta mercedesów czy bmw na łańcóch potem moda na pasek teraz na łańcuch który jest dożywotni (do gwarancji) i znów będzie hit na paski bo łańcuchy be bo to bo tamto nie ma co się oszukiwać pieniądz nie ekologia czy wytrzymałość

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Tych głowic nie powinno się równać jak i we wszystkich ,które mają w bloku czujnik spalania stukowego ,a przyczyną cięzkiego palenia może być nawet rozrusznik,który będzie siał akłucenia na skutek zużycia,trzeba wszystko fachowo pomierzyć tylko trza mieć czym :cool::p

S

S-LINE

Tych głowic nie powinno się równać jak i we wszystkich ,które mają w bloku czujnik spalania stukowego ,a przyczyną cięzkiego palenia może być nawet rozrusznik,który będzie siał akłucenia na skutek zużycia,trzeba wszystko fachowo pomierzyć tylko trza mieć czym :cool::p

ja rozumiem ze zmniejszamy komore spalania...ale nie az tak...prosze Cie wytlumacz mi to bo chyba jestem do tylu...

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Ciężkie palenie i głośniejsza praca,co do palenia to co najmniej dziesięć przyczyn:cool:

shogunemail

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
łask
www.youtube.com
włacha a jak zaleje 98 a 95 dla mnie to ma większy wpływ na spalanie stukowe a nie pomyślał bym że setka zmieni coś w komorze to tak jak bym zawory po 10 000 musiał wymieniać bo coś tam się upaliło deczko na wydechu

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Tu w końcu chodzi o gasnięcie (tu może być lewe powietrze lub przepustnica)nie pamietam czy tam da się zrobić adaptację ,albo podmina .
Na odległość ciężko zdiagnozować .
A para woda będzie coraz walić wraz ze spadkiem temperatur.:D

P

PogotowieSamochodoweUK

Panie, ale nie planujesz glowicy przeciez tak ze zawory dotykaja tloka;) To sa setne milimetra hehehe

Do góry Bottom