• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Corsa 1.2 16V automat.2000r Mrugająca kontrolka "S" na desce rozdzielczej

Miron73

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Auto gdy jest zimne chodzi idealnie ,zmienia płynnnie biegi,do momentu nagrzania jezeli sie nagrzeje np na postoju wrzucone R straszne szarpanie,a podczas jazdy też szarpanie,wymieniony nowy olej i druga skrzynia biegów i problem ten sam.Jwzeli ktoś ma jakiś pomysł i zadziała odwdzięcze się mój numer tel 796730703 Proszę o pomoc.Pozdrawiam

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1574
2000 to będzie 25 lat, ćwierć wieku... przydałoby się zaświadczenie od konserwatora zabytków na naprawę :)
ale poważniej: nie wiemy prawie nic: corsa B czy C. skrzynia AT czy EasyTronic?

czyli mryga ci ta kontrolka?

1735250981369.png

"S w słoneczku" to tryb sportowy, nie pamiętam czy ma migać czy nie.
na początek podłącz opcom'a lub tech'a i zobacz co go boli. powinno zapisać błędy.
polecam sprawdzić też bezpieczniki. wiem, że głupio brzmi dla skrzyni ale zrób to.
kolejna sprawa: nowa skrzynia może być również uszkodzona.

Miron73

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
2000 to będzie 25 lat, ćwierć wieku... przydałoby się zaświadczenie od konserwatora zabytków na naprawę :)

Wyświetl załącznik 55310

na początek podłącz opcom'a lub tech'a i zobacz co go boli. powinno zapisać błędy.
polecam sprawdzić też bezpieczniki. wiem, że głupio brzmi dla skrzyni ale zrób to.
Witam to skrzynia zwykła automat.Corsa B

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz

Wyświetl załącznik 55310

To jest prawda,gdzieś kiedyś czytałem,że był problem w Corsie(generacji nie pamiętam) z mrugającą S-ką,oraz problemy z automatem,objechana większość warsztatów w okolicy i lipa,aż w końcu trafiła na mechanika,który zapytał czy gniazdo ,,zapalniczki,, ma prąd,nie miało,wymiana bezpiecznika i problem ze skrzynią ustąpil,kontrolka S zgasła.

Miron73

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
To jest prawda,gdzieś kiedyś czytałem,że był problem w Corsie(generacji nie pamiętam) z mrugającą S-ką,oraz problemy z automatem,objechana większość warsztatów w okolicy i lipa,aż w końcu trafiła na mechanika,który zapytał czy gniazdo ,,zapalniczki,, ma prąd,nie miało,wymiana bezpiecznika i problem ze skrzynią ustąpil,kontrolka S zgasła.
Bardzo dziękuje za info ale to już sprawdzone też to czytałem ....Pozdrawiam :)

wdwiesiek

SuperMechanior
Punktów
58
Sprawdż błędy (możliwe 23 błędy)za pomocą testera .Jakie gniazdo 16 czy 10 pin.Inaczej zapomnij o naprawie.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1574
.Jakie gniazdo 16 czy 10 pin.
OBD2 było wymagane od 1997 roku, corsę c sprzedawali od 2000. więc każda powinna mieć już OBD2 na pokładzie.

jedyne, co mogę potwierdzić, że jeszcze nie spotkałem się, żeby takiego nie miała.

Do góry Bottom