• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel DTI 2.0 problem z temperaturą, piana w zbiorniczku

Michal691

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łomża
Witam. Pacjent Opel Vectra 2.0 dti w zbiorniczku płynu chlodzacego jest piana podobno jest tam koncentrat. Po ptzejechaniu 60km temperatura na liczniku w ogóle nie drgnela natomiast z nawiewu dmucha zimne powietrze, takie letnie. Po zatrzymaniu odkrecilem korek od zbiorniczka i dużego cisnienia nie było. Przewody do nagrzewnicy byly stednio ciepłe dało się trzymać natomiast górny przewód do chłodnicy był ciepły a dolny bardzo zimny.
Co może być problemem że po przejechaniu 60km silnik się nie rozgrzal ? I czemu jest piana w zbiorniku ?

Michal691

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łomża
Dzięki. Może ktoś miał podobny przypadek lub naprawial coś takiego ?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Może ktoś miał podobny przypadek
No mi kiedyś w drodze to powietrze z koła zeszło, co prawda tylko na dole, ale i tak się jechać nie dało, no to musiałem wyjąć zapas i zmienić...:p:D
Potem u wulkanizatora to się okazało tak jak u ciebie, że
cisnienia nie było
:eek:
W sumie to trochę podobny przypadek, więc mam nadzieję, że pomogłem...:rolleyes::D

A

Anonymous123

Dzięki. Może ktoś miał podobny przypadek lub naprawial coś takiego ?
Chyba kazdy z obecnych tu mechaników naprawial cos takiego ale skoro nie jestes mechanikiem to i tak tego nie naprawisz wiec chyba trzeba do mechanika.

A

Anonymous123

A skad ktoś ma wiedzieć jak nie zaglądał pod maskę? Ale wszystko wskazuje na termostat.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ktoś Ci mikser włączył w silniku i kilka białek z jajek do płynu dodał...

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
wkurw...ł się na ciebie i się spienił...jak amator podchodzi to nie ma co się dziwić że nawet fura się pieni:D

Do góry Bottom