• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z ciśnieniem oleju opel 2.0 DTI

Mechanika-Pojazdowa

SuperMechanior
Punktów
2
Witam mam taki problem z ciśnieniem oleju w samochodzie opel zafira a 2.0 DTI czujnik wymioeniony i dalej to samo ciśnienie oleju jest 1bar więc trochę za niskie mierzone zamiast czujnika sciągłęm miske olejową wyczyściłem smoga i chciałbym sie zabrać do tych zawórków
- (1)zaglądać w zawór/regulator ciśnienia oleju
- (2)zaglądać w zawór nadmiarowy oleju
gdzie one się znajdują mozecie podpowiedzieć

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
http://www.catcar.info/opel/?lang=e...tbmNvZGU9PTE0fHxzbW5jb2RlPT0tN3x8aWtleT09MTgy

Mechanika-Pojazdowa

SuperMechanior
Punktów
2
dziękuje bardzo za schemat, jak sie domyślam to jest ten od 11>7 i od 12>15 i na co zwrócić uwage ? jak to rozbiorę

Mechanika-Pojazdowa

SuperMechanior
Punktów
2
wyczysciłem wszystko smoga tez nowy czujnik nowy olej filtr panewki sprawdzone wszystko ok a cisnienie dalej miga nie zawsze mierzyłem cisnienie to jest 0.9 bar na wolnych na wysokich 3tys obr 1.9 jak sie nie myle myślicie ze pompa ? auto zafira a 2.0 dti

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
zostaje tylko pompa ,co w tym silniku nic dziwnego ,to samo w benzynach np. 1.8 , 2h roboty ,jak jest zimny i jest ok to masz odp! Te pompy jak siadają mają harkterystyczny dzwięk tarcia ,wejdz pod samochód i usłyszysz różnice , na zimnym i na ciepłym .

Czarnyczarny1983

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dynow
zostaje tylko pompa ,co w tym silniku nic dziwnego ,to samo w benzynach np. 1.8 , 2h roboty ,jak jest zimny i jest ok to masz odp! Te pompy jak siadają mają harkterystyczny dzwięk tarcia ,wejdz pod samochód i usłyszysz różnice , na zimnym i na ciepłym .
Witam
Mam pytanie
2.0DTI maja te same pompy oleju co 2.0CDTI?
Ja mam problem właśnie z hałasem od strony rozrzadu. W miarę nagrzewania silnika słychać dość nietypowy hałas i zapala sie kontrolka oleju. Na zimnym silniku jest wszystko Ok. pozdrawiam

Do góry Bottom