• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Meriva 1,4 silnik a14xer brak mocy

MARK15

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Nowy Dwór Mazowiecki
Witam serdecznie wszystkich.
O ile pozwolicie opiszę swój problem.Totalny brak mocy w dolnym zakresie 700-3000 obrotów.błędów brak,podmianka przepływki na sprawną nic nie dała. czyszczenie przepustnicy nic nie dało Jak powoli wciskam gaz to się rozpędza,a jak depnę to go muli.Mechanicy i ASO twierdzą że te silniki tak mają.Być może ,ale nie do końca . Jeżdziłem corsą d z mniejszym silnikiem i grzał jak głupi.Panowie jakieś sugestie POMOCY bo strach jeździć.

MARK15

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Nowy Dwór Mazowiecki
dolot sprawdzony jest ok.świece i cerka podmieniona.Ale fakt na postoju jak depne w podłogę nie wchodzi odrazu na obroty tylko po jakichś 2 sek.co może być.Jestem umówiony na diagnozę w czasie jazdy.czy to coś wykaże??

MARK15

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Nowy Dwór Mazowiecki
jak to wykonać oględziny kolektora a aso chyba to robiło

Oględziny kolektora ssącego zalecam .jak?

NIe jestem jeszcze pewien przepływki .wymieniałem ją na sprawną od kumpla ,ale czy .....no nie wiem.Panowie jak odepnę przepływkę powinno się coś zmienić w jeżdzie???

MARK15

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Nowy Dwór Mazowiecki
aso nie powiedziało co robiło..Poprostu stwierdziło że samochód jest sprawny.więc podejrzewam że sprawdzili wszystko zainkasowali 2 stówki .Mam co do tego zastrzeżenia jak wymieniałem wyżej.

Dzisiaj w garaż zauważyłem że tłumik drgań w wydechu zaraz za katalizatorem jest jakoś lużny/można go obracać/ale samochód nie pierdzi...Pytanie...tak ma być???katalizator zapchany???

Ostatnia edycja:

gd_1985

SuperMechanior
Punktów
38
Miasto
Radom
Ja jednak miałbym zastrzeżenia skoro nie działa jak powinien reklamuj usługę
Tłumik drgań zostaw w spokoju

MARK15

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Nowy Dwór Mazowiecki
Problem występuje od początku zakupu jakieś 4 miechy temu.Myślałem że tak ma być dopuki nie przejechałem się corsą d i również bez turbo ,z mniejszym silnikiem .Reklamowałem w aso usługę i nadal to samo,,Te silniki tak mają,lubią wysokie obroty,,-mówią

Do góry Bottom