• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

OPEL MERIVA 1,7 2004 BŁĄD B1485 ładowania alternatora

Łydziak75

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
OPOCZNO
Witam , mam problem z alternatorem w merivie , klient przyjechał bo ładowania nie było , wymieniłem regulator napięcia , ładowanie jest ale kontrolka akumulatora nie znika , wywala błąd B1485 (wzbudzenie alternatora zacisk 61 otwarty), skasuje ten błąd i znika do momentu kiedy znowu go uruchomie , napięcie w przewodzie do wzbudzania alternatora jest ok . jedyna dziwna rzecz że ladowanie z 12 v do 14 rośnie po woli od momentu odpalenia , ktoś może coś wie na ten temat ?

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Made in China ladnie zapakowane w moze markowe opakowanie.
Zmien na inny jak masz regulator.

Łydziak75

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
OPOCZNO
regulator kupiłem AS (chyba chińczyk) ale jeszcze raz rozebrałem alternator bo bardzo sie grzał i okazało sie że uwalona dioda była w mostku , robiła zwarcie, też założyłem ASa bo nie było czasu na ściągnięcie HITACHI i narazie jest ok

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No to przyczyne masz a moze stary jest dobry ?

Łydziak75

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
OPOCZNO
regulator też był uwalony bo po wymianie ładowanie sie pojawiło a na starym nie ładował nic

radzek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Straszyn
Oryginalnego Hitachi nie dostaniesz. Na rynku dostępne są zamienniki takie jak as wsi cargo....

Do góry Bottom