• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Meriva a 1.7 CDTI brak zasilania czujnika położenia wału

pokus123

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałcz
Witam, jak w temacie uciekło mi w pole zasilanie czujnika położenia wału to samo jest z czujnikiem położenia wałka rozrządu. Bezpieczniki mam już sprawdzone przekaźniki jeszcze nie ciężko do nich się dostać ale na pewno i tam sprawdzę wszystko. Potrzebuje schemat instalacji do tych czujników, wiązki są mocno pochowane mocowane chciał bym uniknąć ich przeglądanie jeśli nie będzie tego trzeba zrobić Opis pinów wtyczki do kompa też się by przydał.
Silnik 100km isuzu na sterowniku Denso delphi

pokus123

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałcz
Tak zgasł jak by mu wyłączono stacyjkę podczas jazdy i trup

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1130
Miasto
Szczecin
Pompa wtryskowa wysiadła ,polecam warsztat. Sam nic nie zrobisz.

pokus123

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałcz
Witam po przerwie, Jednak nie pompa tyko tłok posypał się w drobny mak, urwało dwa zawory rozwaliło wtrysk do tego płyn w oleju. Blok porysowany i rozwalone koło foniczne na wale. Naprawiać nie ma co dlatego szukam drugi silnik jak na zdjeciu poniżej z17dth ecotech denso. Nie rozumiem jak brat nie poczuł tak poważnej usterki silnika. Gdy wsiadłem do gruza kręcił nieco inaczej ale nie spodziewałem się takiej rozpierduchy w środku. Ile może kosztować taki silnik i na co zwracać uwagę by nie kupić kolejnego złomu który wytrzyma miesiąc.

1687097905029.png 1687095981068.png

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
Sprzedać jako uszkodzone, kupić nowsze. Naprawdę, nie rozumiem po grzyba pchać się w remontowanie 20-letniego diesla.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Sprzedać jako uszkodzone, kupić nowsze. Naprawdę, nie rozumiem po grzyba pchać się w remontowanie 20-letniego diesla.
Jako uszkodzone. I ile za to weźmiesz. Od handlarza, to na paczkę landrynek dostaniesz. Samochód porusza się tylko na lawecie. Kto Ci to kupi.

I co kupisz w dzisiejszych czasach. Kolejnego trupa. W cenie landrynek i rozbitej świnki skarbonki chrześnicy.
Szkoda, że leasingu mu nie zaproponowałeś.

Ile może kosztować taki silnik i na co zwracać uwagę by nie kupić kolejnego złomu który wytrzyma miesiąc.
A no na to zwracać uwagę, żeby silnik był i pracował na samochodzie, gdzie możesz go posłuchać. Dzień dwa trzeba będzie dłużej poczekać, bo muszą go wyciągnąć, ale warto. Może i nawet tydzień, bo trzeba najpierw znaleźć...taką ofertę.
Z palety radzę nie kupować.

Do góry Bottom