• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel meriva wspomagania (główny sterownik) pare pytań

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Panowie sprawa wygląda tak w aucie jest wspomaganie elektroniczne i od czasu do czsu brakowało wspomagania tak jak by sie wyłączało, gość to robił 4 tyg i wyszło 1 000zł. Wymienił ponoć główny sterownik który sprowadzał z niemiec. Jest to możliwe??

Wyszukałem coś takiego http://www.auto24parts.com/pl/p/MODUL-WSPOMAGANIA-KOLUMNY-KIEROWNICZEJ-SILNIK-OPEL-MERIVA/3873
może koleś to wymienił? czy jest jeszcze jakiś ten sterownik? bo za bardzo nie powiedział co dokładnie zrobił...

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
mi najszybciej co przychodzi do głowy to czujnik skrętu, główna przypadłość opla.

wwwojsa

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Lubliniec
Trzeba było się dopytać dokładnie ,albo poprosić o części które wymienił . My na warsztacie zawsze dajemy klientowi części w kartoniku , chce to weźmie nie to nie ale przynajmniej widzi za co płaci :)

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Nie powiedział ci co zrobił a ty wyciągłes tysiaka zapłaciłes mu bez problemu, a teraz zastanawiasz sie czy było warto, to troche za pózno

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
mi najszybciej co przychodzi do głowy to czujnik skrętu, główna przypadłość opla.

czyli jak to pada to przyczyna jest taka jak opisałem? że od czasu do czasu nie ma wspomagania, np nie było wspomagania starczyło zgasić auto na nowo odpalić i działało dłuższą chwile, ewidetne przerywy w dostawie prądu.

Do reszty osób to nie jest moje auto, znajomy tyle zapłacił i kolo powiedział mu że jakiś główny sterownik. zadziwiło mnie że to tak drogo wyszło a druga sprawa że to tyle trwało...

wwwojsa

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Lubliniec
Za późno na rozmyślanie , następnym razem będzie wiedział ,że trzeba się pytać co było robione
Sterownik też mógł być walnięty i mechanik zrobił wszystko tak jak należy :) po co robić od razu z Niego oszusta .

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Wiem że z kasą i z tym co zrobił to już po ptakach ;p tylko chciał sie sam dowiedzieć co mogło być dokładnie tego przyczyną, taka wiedza mi nie zginie nie uważasz??? a po to jest forum żeby móc tak ową wiedzę czerpać od ludzi którzy nie duszą wszystkiego w sobie...

wwwojsa

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Lubliniec
Zgadzam się wiedza się bardzo przydaje , ale wiem że czasami są jakieś objawy a przyczyny są różne :) teraz to jest tylko zgadywanie
Może przewody , może sterownik albo czujnik skrętu albo ...

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Wiem już co tam padło, moguł wspomagania kolumny kierowniczej, został wymieniony na nowy i działa. A objawy jego padania były taki jak opisałem na początku :)

Do góry Bottom