• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Mokka X

Adamski158

Początkujący
Punktów
0
Witam Wszystkich

Jestem tu nowy i przeszukałęm dział Opel Mokka zanim napisałem tą prośbę.
Dwa miesiące temu kupiłęm Opla Mokkę X 2016 1.4 Turbo .po kilku dniach urwała się gałka regulatora/składania lusterek.
Kupiłem z servisu Opla nową część i chciałbym ja samodzielnie wymienić .Porada uzyskana w serwisie odnośnie wymiany tej części jest niewystarczająca i obawiam sie ,że mogę połamać ramkę okalającą ten regulator orz podnośnik elektryczne szyb blokadę drzwi i otwierania szyb.Znalazłęm w ksieęgarni internetowej książkę sam naprawiam opel mokka 2012-2016-jednak nie opisuje ona wersji X.Do działającego serwisu trochę daleko a te bliższe mojej miejścowości zaczynaja zamykać .
Proszę zatem o pomoc przy wymianie tego regulatora :po wyjęciu zaślepi i odkręceni srubyvmocującej ramkę nie wiem co dalej robić aby wyjąć tą ramkę bez uszkodzenia jej

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Plastiki demontujemy na ciepło. Suszarka zagrzać albo wystawić na słońce bo Tera grzeje

Adamski158

Początkujący
Punktów
0
Plastiki demontujemy na ciepło. Suszarka zagrzać albo wystawić na słońce bo Tera grzeje
Z całym szacunkiem ale czy Pan kiedykolwiek rozbierał taki element,moim skromnym zdaniem po wyjęciu zaślepki i wykręceniu
śruby mocujacej ramkę do podłokietnika trzeba zwolnic jakis zatrzask czy ćoś podobnego.Proszę jeszcze raz o poradę

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
633
Miasto
Okolice Krakowa
Z tego co pamiętam, to jest na wcisk, tylko ciasno siedzi, chociaż ręki sobie nie dam obciąć.

Adamski158

Początkujący
Punktów
0
Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi ale proszę innych forumowiczów o wypowiedz nie chciałbym czegoś uszkodzić

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1643
Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi ale proszę innych forumowiczów o wypowiedz nie chciałbym czegoś uszkodzić
podchodzisz do tego jak pies do jeża :)

masz filmik,
może nie najlepsze język na dzisiejsze czasy, ale widać co trzeba

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
633
Miasto
Okolice Krakowa
Ziomek tu ściąga całe boczki, a ja jestem prawie pewien, że ten panel też wychodzi sam. Wymieniałem znajomemu przełącznik z prawej strony, bo mu dzieciak urwał i jestem na 99% pewien, że to jest na wcisk, tylko siedzi kure*sko mocno.

Adamski158

Początkujący
Punktów
0
Ziomek tu ściąga całe boczki, a ja jestem prawie pewien, że ten panel też wychodzi sam. Wymieniałem znajomemu przełącznik z prawej strony, bo mu dzieciak urwał i jestem na 99% pewien, że to jest na wcisk, tylko siedzi kure*sko mocno.
Dzięki Panowie i to wiele wyjaśnia

Do góry Bottom