• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel movano 2010 r 2.3 PROBLEM Z BŁEDEM USTERKA WTRYSKU

Damiankowalczyk

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z moim busem mianowicie zaświeca się lampa STOP i pisze usterka wtrysku jest to nie możłiwe dlatego że wtryski są po regeneracji .... nieraz mi zgaśnie i potrafi nie świecić 1000km co może być nie tak ... jak podpinam komputer to mam tam jakieś błedy typu zwarcie na kablu masowym OBD dodam też ze auto pracuje normalnie nie kopci ma moc

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
304
Miasto
Rakszawa
Od diagnozy komputerowej. Z doświadczenia można powiedzieć, że francuzy to takie liche auta, że podepniesz oryginalny komputer i gówno się dowiesz, a podepniesz tanie badziewie za stówkę z Allegro i ci wszystko powie.

Damiankowalczyk

Początkujący
Punktów
0
Niemożliwe to jest gdy wtryski są nowe. Regenerowane to oszukiwanie samego siebie.
Dobra ale chyba jak by były wtryski walnięte to byłby bład stały a nie zaświeci się poświeci 100 km a potem gaśnie na 1000km
Automatyczne połączenie postów:

do tego świeci mi jeszcze " sprawdź układ wydechowy " dpf wypalony i dalej swieci .
Automatyczne połączenie postów:

ktoś ma coś mądrego do napisania co to może być ?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
304
Miasto
Rakszawa
To było go wyciąć w pizdu, ten silnik sobie radzi bez DPF-a z wyrobieniem normy Euro 5, a w 2010 w zasadzie to nawet jeszcze Euro 4 obowiązywało. A nie raka se hodujesz w aucie.

Damiankowalczyk

Początkujący
Punktów
0
To było go wyciąć w pizdu, ten silnik sobie radzi bez DPF-a z wyrobieniem normy Euro 5, a w 2010 w zasadzie to nawet jeszcze Euro 4 obowiązywało. A nie raka se hodujesz w aucie
powiem szczerze że słyszałem że dużo osób wyrzuca adblu i dpf ... słyszałem też ze potem trzeba auto jakoś inaczej programować .... jest trochę zabawy z tym ... auto mi nie puszcza ani najmniejszego dymka jak wezmę palcem po wydechu to mi się ledwo zabrudzi więc szkoda by było psuć moim zdaniem

Damiankowalczyk

Początkujący
Punktów
0
wymieniłem wczoraj map sensor czujnik i 0 błędów skoczył tylko błąd związany z hamulcami ale to pewnie klocki trzeba wymienić
Bo ma dpfa :D

Zobacz co się dzieje w wydechu przed DPF. Zdziwisz sie
znam sporo przewoźników i jakoś każdy jeździ z dpf i nie ma problemu .... jak się jeździ normalnie to i dpf nie zapycha ja akurat dużo jeżdzę autostradami więc raczej jest tam wszystko ok

Do góry Bottom