• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

opel vectra 2.0 DTL nie daje paliwa na wtryski

Kewin-gruby

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Cieszków
Witam. Jak w temacie mam vectre która nie daje paliwa na wtryski. Na plaku też nie gada. Komputer pokazuje mi co któryś raz błąd przekaźnika świec oraz błąd nadajnika magistrali CAN. Kiedy włączam zapłon sterownik nad pompą ciągle bzyczy.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Blad komunikacji can z pompa zdaje sie 1631, 1651 to niemal pewna smierc sterownika na pompie:D

Czasami upala sie samo zasilanie od wtyku do hybrydy ale ciezko to przylutowac:)

Kewin-gruby

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Cieszków
Okazało się że to sterownik ale już mam zrobiony ;) jeszcze tylko problem wypadania czwartego i piątego biegu. Strasznie irytujące czy to oznacza koniec skrzyni? :eek:

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Kup raczej druga ale najpierw zbadaj czy masz w tej olej. Sprawdz ciegna biegow i poduszki silnika, moze bieg wyszarpuja sie same:D Chociaz jak wypada bieg pod obciazeniem to raczej druga skrzynka:)

Kewin-gruby

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Cieszków
Tyle że jakieś 5000 km temu wymieniłem skrzynie. Przy wymianie lałem nowy olej a wycieków nie było. Może po prostu kupiłem lipe. Da się ją w miarę możliwości tanio regenerować?

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Taniej kupisz kolejna ale też nie wiadomo ile pociągnie choć ople maja dosc dobre skrzynie wiec moze trafisz na cos sprawnego z rozbiórki Poza tym i tak proponowal bym naprawiać drozej ale jak znajdziesz dobrego fachowca posłuży jeszcze dluuuugo

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Naprawa zaleznie od uszkodzen od 300 do 800. Dziwne ze trafiles lipe, dti/dtl to zapewne f23, pancerne skrzynie, duzo gorzej wypada benzyna i f18. Bartek wrzucal zdjecia jak moze w nich wygladac mechanizm roznicowy czy lozysko ataku:) Nawet mam chyba takie dwie ale jutro zobacze:)

Sprawdz na poczatek poduszki i mechanizm wybieraka, moze tu lezy przyczyna i nie bedziesz musial sie witac z nowa skrzynia:)

Do góry Bottom