VECTRA B 2.0
Uczestnik
Witam wszystkich serdecznie mam problem z opelkiem zalałem 100 oktanowe paliwo aby troszkę go przepalić przejechałem z 300 km i zaczęły się dziać dziwne rzeczy podskoczyła mi temperatura do 99 stopni teraz cały czas tak trzyma wiem że poszedł na pewno termostat , zaczęło mi gwizdać coś w silniku po oględzinach znalazłem popękane wężyki od chyba podciśnienia jeden idzie do przepustnicy drugi nawet nie wiem co to jest owinąłem taśmą izolacyjną wężyki i przestało gwizdać uszczelnione i nie bierze fałszywego powietrza ale nagle wyskoczył błąd check samochód się zrobił zamulony i jak dodaje gazu do pełnych obrotów zaczyna przy 4 tyś. obrotów wariować i nie dojdę do pełnych obrotów bo przerywa i nie dopuszcza do tego system również zaczął więcej palić no to odwinąłem z powrotem te wężyki spalanie powróciło do normy ale z obrotami został problem myślę że to wina przepustnicy bo obroty na postoju i przy normalnej jeździe jest ok na komputer dopiero pojadę jak przeczyszczę doloty bo słyszałem ze po czyszczeniu przepustnicy może się przesunąć kąt i trzeba go nastawić komputerowo . Jestem samoukiem i próbuje własnych sił bo już straciłem zaufanie do mechaników wyłudzają tylko pieniądze i wymyślają co jeszcze było zepsute naciągając klienta takie czasy trudno trzeba samemu robić . Dziękuje z góry za pomoc i życzę miłego spokojnego dnia Pozdrawiam.