• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel vectra b 2.0 16v nie posiada iskry

Kamil96011

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Garwolin
Witam. Mam w posiadaniu vectre b z dwu litrowym silnikiem w benzynie+lpg. Kupilem ja bo trafila mi sie po okazyjnej cenie tylko ze byla niesprawna, a mianowicie nie ma iskry. Wymienilem cewkomodol i caly czas jest to samo. Jesli znalazl by sie ktos chetny do pomocy mojej vectrze to zapraszam. Czekam na kogos kto powie mi mniej wiecej co dalej po kolei robic. Mysle caly czas o czujniku polozenia walu korbowego

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
97 to jeszcze nie jest na hybrydzie. Jeśli dobrze pamiętam to diagnoza sterownika silnika po K szła przez immo box. Schemat w garść i do roboty...

Kamil96011

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Garwolin
Kurcze, chyba bede musiał zaprowadzic do elektryka samochodowego, bo sam to chyba cos popierdziele

No to powiem rak ze niecaly tysiac mnie wyszlo za nia

Kamil96011

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Garwolin
Niee, bo to od starszej kobiety wzialem, ktorej zgasl, niemogla odpalic a ja na drugi dzien ja kupilem. Zmienilem cewkomodol posprawdzalem bezpieczniki i dalej musze sie pytac kogos kto mial jakikolwiek podobny problem. W ewentualnosci bede do elektryka prowadzil. Ale chcialbym elektryka sobie oszczędzić

Raczej niema wylacznika wstrzasowego, bo szukalem i miemoglem znalezc. A jak o nim czytalem to w vectrach nie wystepuja

Ostatnia edycja:
A

Anonymous123

Jak chcesz zaoszczędzić na elektryka to sam musisz sie kablami pobawic. Bezpieczniki, przekazniki, zaislania sterownika, stacyjka. To nie jest jakis skomplikowany pojazd.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Jak będziesz w kablach grzebał to poluzuj klemę wtedy mniejszy ogień jak zdążysz ściągnąć.

Do góry Bottom