• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Vectra C brak iskry na 2 cyl 1.8 benz

marian88

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Opoczno
Witam Panowie problem jest następujący auto po wymianie świec i cewki zapłonowej i nadal na 2 cylindrze brak iskry. Komputer wskazuje błąd zapl nr 2 sygnał zbyt wysoki charakter stały. Mierzyłem zwykłym miernikiem co prawda przewody na kostce od cewki. Między przewodem czarnym grubszym a reszta czterema kolorowymi i na jednym brak napięcia. Pomocy

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Witam Panowie problem jest następujący auto po wymianie świec i cewki zapłonowej i nadal na 2 cylindrze brak iskry. Komputer wskazuje błąd zapl nr 2 sygnał zbyt wysoki charakter stały. Mierzyłem zwykłym miernikiem co prawda przewody na kostce od cewki. Między przewodem czarnym grubszym a reszta czterema kolorowymi i na jednym brak napięcia. Pomocy
Problem może leżeć po stronie instalacji lub sterownika !

Ciurejka

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Nowy Sącz
Witam,
1.8 to często podające sterowniki, urwane połączenia mostkowe wewnątrz sterownika.

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Dokładnie tak jak Ciurejka pisze wina sterownika, miałem kilka takich opli i fiatów co miały problem z iską, sondą lambda, wentylatorami itp a wina leżała po stronie sterowników.

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Ja osobiście wolę dać naprawić bo kupisz używany a też może być walnięty i znowu nie będzie działał inny podzespół.

Do góry Bottom