• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opony Laufenn

Punktów
1
kupiłm opony w OPONEO firmy Laufenn założyłem je u wulkanizatora oczywiście z wyważeniem i wydaja dziwny dzwiek wycia i wibracji całego auta który narasta i słabnie od predkości 80 do 100km/h Masakra nie da sie tak jeździć na tych oponach .Czy ktoś miał podobny problem ?

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Nie rozumiem po co kupować chińskie opony skoro niewiele drożej można mieć Debice która oferuje całkiem nieźle parametry.

Punktów
1
To KAPOTA nawet nie opłaca się tego zdejmować i wysyłać do reklamacji do nich bo to połowa ceny opon , a niby ma takie dobre opinie na internecie i Oponeo sami polecali ale to LIPA LAUFENN CHIŃSKA DZIADOWINA .

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Jak można pisać takie głupoty :facepalm:. Jedyny powód jaki przyszedł mi do głowy to próba oczernienia Oponeo. Jeśli rzeczywiście to kupiłeś i zamontowali Ci to po pierwsze żeby coś reklamować musi być uszkodzone albo niekompletne albo jakaś inna wada. Głośność opon nie może być wadą, bo podają tą wartość przy każdej etykiecie opony. Widziałeś co wybierasz. Nawet gdyby miało sens odsyłanie tego to przesyłka kurierska i koszt demontażu nie będzie większy niż 120 złotych. Pomimo że nie jest podany rozmiar ... sprzedają tylko w jednym rozmiarze. Najtańsze za 181 za komplet. Na koniec jedno zdanie podsumowania. Skoro kupuje się najtańsze z oferowanych opon przez sprzedawcę to można się spodziewać że będą się różniły od tych renomowanych :banghead:.

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
wibracje są w gratisie, pewnie nie doczytałeś(taki masaż ).
a ten hałas, to taka MOTYWACJA do zainwestowania w audio,
oczywiście chińskie.

kurde, oni to mają łeb:confused:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Też nie zauważyłem, żeby jakieś problemy z laufenem byly. Wprawdzie nie handlujemy ta marka, ale zdarzało się zakladac gdy klient przywiozl.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Laufen to nie są chińczyki. Marka należy do Hankook, a same opony są robione na Węgrzech. Nie jest to może najwyższa półka (a sądzę nawet, że wyższa niż Dębice czy inne kormorany), ale nie pieprzcie głupot o jakiś "chińczykach", bo chyba prawdziwych Chińczyków nigdy nie zakładaliście, jak nowa opona już sama w sobie ma takie bicie, że na zapas jedynie się nadaje :D

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Kurczę kupiłem imperial 225/50/17 wielosezon jeździłem od stycznia do teraz ale zaczęło autem telepac od 90 padło na opony odesłałem gwarancja uznana zwrot pieniążków pełna wartość badz inne opony bo obecnie nie mają imperiali A oponki super jak dla mnie wcześniej miałem michelin crossclimate i lepiej się jeździło dla mnie na imperialach.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Excuse Me Reaction GIF by Mashable

Do góry Bottom