• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opony wielosezonowe BFGoodrich ADVANTAGE ALL-SEASON opinie

jakubb19

Początkujący
Punktów
1
Hej wszystkim,
Również rozglądam się za oponami wielosezonowymi i trafiłem na ofertę BFGoodrich Advantage All-Season w sklepie. Cena wygląda naprawdę sensownie, a sam producent podkreśla, że to opony z certyfikatem 3PMSF, czyli powinny sobie poradzić nawet w śnieżnych warunkach.
Jeżdżę Volkswagenem Golfem, głównie po mieście i trochę w trasie, czasem gdzieś na weekend poza miasto. Nie zależy mi na sportowych osiągach, tylko na stabilnym prowadzeniu, bezpieczeństwie i jakimś sensownym komforcie jazdy. W zeszłym sezonie trochę się męczyłem z wymianami opon i teraz myślę, że wielosezonówki to może być dobra opcja.
BFGoodrich znam raczej z nazwy, ale mechanik mówił, że to solidna marka, coś jak "tańszy Michelin". Zastanawiam się tylko, jak te Advantage All-Season sprawdzają się w praktyce – może ktoś z Was już jeździł na tym modelu? Jak z hałasem, zużyciem i przyczepnością na mokrym? Będę wdzięczny za opinie – nie chcę wpaść w coś, co ładnie wygląda tylko na papierze.

Luke144

Nowy
Punktów
0
W BMW e65 założyłem uniroyal nawet sezonu nie dojechaly
W Volvo v40 kupiłem komplet goodrich i do momentu deszczu było ok. Na mokrym lodowisko. Z chińczyków używam zeetexy i imperiale nie narzekam. Firemaxy kupiłem właśnie do busa zobaczymy jak się spiszą

lecsu

Początkujący
Punktów
2
W miarę tanie są klebery quadraxery. Zdzieram drugi komplet, wymieniam co 3 lata. Moi obaj synowie też, ale oni maja wersje quadraxer SUV. Moje na co dzień sprawują się dobrze, nie zauważyłem różnic z zimówkami, no może w kopnym śniegu byłaby róznica, ale gdzie teraz puch? Przede wszystkim bardzo ciche, wg etykiety 69 dB. Co ciekawe wersja SUV u synów głośniejsza, choć na etykiecie też 69 dB, może dlatego że szerokie -235.

Do góry Bottom