• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

oringi,uszczelki,spinki zamawiane z aso

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
Witam Panowie chciałem spytać was może ktoś zamawiał też chodzi o zamawianie oryginalnych rzeczy np oringi,uszczelki,spinki,srubki itp

Ostatnio chciałem coś zamówić do alfy romeo i okazuje się,że na 10 rzeczy które sobie spisałem spinki,oringi itp są.. ale musze kupić 10szt bo tyle jest w paczce.Czyli np uszczelka turbiny metalowa 1x 40zł więc 40zł x 10 i tak z każdą rzeczą.. po co komu 10 uszczelek.Czy aso/dealer nie może na sztuki sprzedać?

w poprzedniej marce bmw mogłem kupić na sztuki co chciałem każdą spinkę uszczelkę itp mimo,że były pakowane po 10/20 szt to nie było problemu.Nie chcą sprzedać czy nie mogą ? bo trochę o absurd..jedziesz do aso po uszczelkę turbo gdzie kosztuje 40zł a musisz 10 kupić...

pawcar

SuperMechanior
Punktów
957
Miasto
Manchester
Tylko aso fiata Alfy ma takie chore akcje... wszędzie indziej na sztuki normalnie...

Jest to kwestia podejścia aso. Najszybciej chyba pojedynczo na necie zamówić.

kakus

SuperMechanior
Punktów
48
W ASO mercedesa doleją ci olej do wspomagania i policzą za 200 ml a nie na litra. Przewody zapłonowe zarobią na miejscu i płacisz za metr bieżący plus końcówki i inne pierdoły

Do góry Bottom