• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Oryginalny clip Renault

matiii992

Uczestnik
Punktów
0
Witam. Chciałbym was zapytać gdzie można zakupić oryginalnego clipa renault? Dzwoniłem do serwisu renault ale nie byli w stanie mi odpowiedzieć i odesłali do Renault Polska. Do nich też dzwoniłem ale gościu nie był w temacie i kazał mi napisać do nich maila z zapytaniem ale nie odpowiadają. W internecie próbowałem coś znaleźć ale wyskakują same klony. Pomoże ktoś?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Z tego co kojarzę legalny program to 1500 euro na rok , ewentualnie szukasz nie legalnego na necie .

matiii992

Uczestnik
Punktów
0
Już mam odpowiedź na moje pytanie. Po rozmowie z Panem którego telefon został podany wcześniej dowiedziałem się że clip został zastąpiony nowszym testerem i nie ma możliwości zakupienia oprogramowania do clipa. Ponadto po wielu udrękach udało mi się porozmawiać z kimś kompetentnym w Renault Polska i się dowiedziałem że jedyną możliwością zakupienia oprogramowania do clipa jest razem z testerem ale szczegółów mi nie powiedział bo nie wiedział.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Do wersji oprogramowania 179 można używać tej głowicy :
http://www.m2kinc.com/detail-clip-161-17-12-1.html
A od wersji 180 działa już tylko z ta głowicą :
http://www.m2kinc.com/detail-consult-iii-118-26-24-1.html
Jak pogadasz z tym panem co ci dałem namiar to ci ta głowicę załatwi . A program można ściągnąć od skośnookich .
Co do legalnej wersji oprogramowania to masz racje renault jak i psa teraz nie sprzedają głowicy na własność tylko ja wynajmują razem z abonamentem na oprogramowanie .

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
czy ktoś z kolegów moze polecić kto moze naprawic głowicę nissan renault zeby stabilnie pracowała?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Domyślam się ze chodzi ci o chiński ryż . Szukaj po sprzedawcach , ale jak zapłaciłeś za nią 400 zł to raczej nic nie po może . Sprzedać i kupić lepszej jakości , najlepiej jakości A ale one kosztują 50-50% ceny oryginału .

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
mam tą lepszą drogą od wielu lat i jest coraz gorzej
coraz częściej traci komunikacje przez usb z kompem i pochwili wraca,,tyle ze
bardzo to irytuje

consultem na jakiiej głowicy pracujesz??

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Na oryginalnej : mam trójkę do starych i trójkę plus do najnowszych . Przymierzam się do kupna tegorocznej czwórki (obsługa renault nissan mitsubishi ).
Mój kolega ma vcm I chińskiego w jakości A i dał za niego 50% ceny oryginału . Do dziś chodzi bez zarzutu (14 lat) i poza numerem seryjnym jak porównywaliśmy z moim oryginałem nie widać różnicy(wnętrzności interfejsu) wiec raczej nie masz w jakości A .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom