• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Otwieranie maski

Szymon16997

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Rabka-Zdrój
Witam
Jak w temacie
Auto to Audi A4 1995 rp. 2,6 v6 full opcja z klimą itp.
Nie moge w tej !@#$%^ otworzyć maski
1. Ze środka próbowałem i urwałem mocowanie to na pancerz ..
2. Odkręciłem zderzak , odchyliłem troche chłodnice i próbowałem ten dzyndzel ruszać , który z niewielkim oporem porusza się jakieś 2cm w lewą strone auta i dalej nic.
3. Próbowałem odkręcić mocowanie zamka przy klapie ale tylko jednej śróbie podołałem .

Z cięciem nie chce tam się wpiepszać bo nie ma tam miejsca
Jakie są jeszcze sposoby .
Proszę o pomoc !!!!!!

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
a jak grilla wyjmiesz to nie dojdziesz do zamka?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
jesli śrubki od zamka widać łebki czy też gwinty to bym próbował dalej

Szymon16997

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Rabka-Zdrój
zobacze jeszcze jutro na spokojnie podejść do sprawy jak będe w stanie być spokojny , jak się uporam to dam znać
dzięki arni_warbus

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Ja tam zawsze próbuję dostać się przez grilla do linki.

Szymon16997

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Rabka-Zdrój
Ostatnio edytowane przez moderatora:

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
jak widzisz uchwyt od linki to weź długiego twardego druta wygnij haczyk , zahacz o uchwyt i poproś kogoś żeby dociskał maskę a ty wtedy ciąg powinna się otworzyć

Mega_mix

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Okolice Kielc
1. należy zdjąć dolną osłonę silnika - śruby na płaski śrubokręt są dobrze widoczne . Najlepiej wjechać na kanał ale na upartego da się wsadzić głowę i rękę pod samochód o ile oczywiście nie ma się obniżonego zawieszenia albo się nie jest tak dużym jak ja. ( dobrze mieć podnośnik hydrauliczny lub jak ja działkę ze schodami w dół u teściów

2. po zdjęciu osłony należy wsunąć się pod samochód z metalowym prętem długości około 30-40 cm (może być coś innego sztywnego) może mieć ale nie musi mieć na końcu haczyk- mój nie miał ( można śrubokrętem ale włożenie jednocześnie głowy i wyprostowanie ręki w środku komory jest BARDZO trudne )

3. patrząc w górę należy odszukać zamek - będzie dość dobrze widoczny - wszystkie części zamka są czarne oprócz części ruchomych które mają kolor miedziany/srebrny. Najbardziej widoczny będzie metalowy uchwyt z dziurką (początkowo myślałem, że jest to zaczep do kulki a jest to dolna część zaczepu)

4. należy wsunąć pręt i przyłożyć do dolnego zaczepu a następnie przesunąć go w stronę koło pasażera - zaczep nie stawia dużego oporu wiec łatwo się go porusza - lekki ruch i maska otwarta

Szymon16997

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Rabka-Zdrój
jak widzisz uchwyt od linki to weź długiego twardego druta wygnij haczyk , zahacz o uchwyt i poproś kogoś żeby dociskał maskę a ty wtedy ciąg powinna się otworzyć
Tak właśnie zrobiłem brat dociskał maske a ja prętem zaparłem i młotkiem walnołem 2 razy i poszło .
Linka cała ale chyba przyrdzewiła w środku i ani w jedną ani w drugą . Zamek też cięzko hodził ale WD40 dało mu rade.
Dzięki za wszystkie rady . ;-)

Hatal

Nowy
Punktów
0
mam problem z otwarciem maski w renault master 2007. urwała się linka. Czy ktoś może poradzić co robić??

Do góry Bottom