• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Półoś do wymiany C-Max 2009 1.6 D 96 KM

dancik

Początkujący
Punktów
0
Czeka mnie wymiana prawej półosi - normalnie zamontował GSP ale po masie przeczytanych niepochlebnych komentarzy obawiam się ich jakości. jakaś nagonka na tę markę czy coś? Szukam więc zamiennika z podobnej półki cenowej. Zastanawiam się na wyborem miedzy NTY a SKV nie miałem większych problemów z częściami tych marek. Ale nie słyszałem tez opinii na temat półosi tych producentów. Podpowiedzcie

turboradek

Początkujący
Punktów
0
Jakiś miesiąc albo 2 temu montowałem półosie SKV w Hondzie Accord 2.4 2003 r. Wszystko pasowało, na rysunku technicznym jak i w realu. Wyglądają solidnie i nie miałem żadnej negatywnej informacji zwrotnej. Na plus cena i 3 lata gwarancji deklarowane przez producenta. Co to NTY nie mam zdania, rzadko wybieram tę markę jakoś nie mam do nich zaufania

dancik

Początkujący
Punktów
0
Celowałem bardziej o Nty ale po tym co przeczytałem wybiorę półoś SKV. Tak na marginesie podobno Hondy się nie psują :)

turboradek

Początkujący
Punktów
0
Bo nie psują się, to zwykła wymiana eksploatacyjna.... Myślałem o regeneracji ale uważam, że regenerować to można wały napędowe. W przypadku połosi taniej wychodzi zakup zamiennika - przynajmniej w moim przypadku. Gwarancja na półoś SKV 3 lata a po regeneracji zaledwie rok. Dochodzi tu jeszcze inny czynnik czas. Jak ktoś nie ufa tańszy zamiennikom, zawsze może kupić oryginalną część w serwisie lub droższy zamiennik tylko po co. Odpalasz allegro, bądź idziesz do najbliższego sklepu motoryzacyjnego i wybierasz części skv, gsp czy mahle zależy ile chcesz wydać.

Do góry Bottom