• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pęknięta Szyba przy podnoszeniu auta

Przemek89118911

Początkujący
Punktów
2
To zadzwoń do niego, niech bierze tego trupa i wypad za bramę. "Bo cię odholuje"
I za robotę zaległa musi jeszcze zapłacić.bo podpierał się bezpodstawnie tym że szyba uszkodzona. A robota wykonana

Jak byłem pracownikiem, to było kilka przypadków pęknięcia szyby czołowej, właśnie po podnoszeniu auta na podnośniku dwukolumnowym. Mój były szef ostro cisnął klientów, że ma to w ... I temat się kończył. Na koniec proponował, że może dać numer do szybiarza.
Ja miałem u siebie jeden taki przypadek i oddałem po ludzku pieniądze. Nie chciałem się szarpać za 360zl, a nie miałem pewności czy było uszkodzone, w dodatku rozbierałem podszybie i mogłem nie zauważyć.
Może gdyby to było 3000 to byłby sens, a czasami zła opinia pozbawi nas większej kasy.
Ale wiesz że jak odpuscisz raz to ludzie na głowę Ci wejdą zwłaszcza że nie ma w tym Twojej winy

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
I za robotę zaległa musi jeszcze zapłacić.bo podpierał się bezpodstawnie tym że szyba uszkodzona. A robota wykonana
To na przyszłość masz nauczkę, nic pochopnie nie rób, lepiej rzeczoznawcę wezwać i mieć spokój. Co do zapłaty, wiadomo. Nie zapłaci, nie wydasz auta.

Przemek89118911

Początkujący
Punktów
2
To na przyszłość masz nauczkę, nic pochopnie nie rób, lepiej rzeczoznawcę wezwać i mieć spokój. Co do zapłaty, wiadomo. Nie zapłaci, nie wydasz auta.
Kasa później auto i po temacie

To zadzwoń do niego, niech bierze tego trupa i wypad za bramę. "Bo cię odholuje"

Edit. To się trochę pośpieszyłeś z wymianą, nie mów, że na tą rdzę ktoś wstawił?

Szybiarz to wystawiał który daje gwarancję na swoją usługę, co on tam wykombinowal to ja nie wiem

Ostatnia edycja:

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
takie przypadki się zdarzają, najlepiej żeby pacjent był na miejscu, gdy to się dzieje.
ale smród zawsze pozostaje.
jednemu wytłumaczysz,
dla drugiego jest niezrozumiałe, że w 20-sto letnim szrocie urwała się śruba którą fabryka przykręciła 20 lat temu.
zaproponuj wymiane zaworu w feldze, bo słabo wygląda , to się okaże, że jesteś naciągaczem.;)

Ostatnia edycja:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
952
Miasto
Manchester
Kamera z dobrą jakością to podstawa teraz ... pęka szyba. Pokazujesz video i po temacie.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Kamera z dobrą jakością to podstawa teraz ... pęka szyba. Pokazujesz video i po temacie.
Co z tego, że mu pokażesz. Jak się uprze to nie przetłumaczysz. "Podnosił Pan auto, to Pana wina"

pawcar

SuperMechanior
Punktów
952
Miasto
Manchester
To plus punkty podnoszenia z instrukcji pojazdu. Jak coś dalej będzie ktoś marudzić to prosze mnie pozwać.

jhosef

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Gdańsk
Mojemu ojcu kiedyś tak trzasnęła szyba w Omedze. Wmawiał mi później, ze to ja ją musiałem zbić jak w garażu grzebałem. Po wyciągnięciu podobna sytuacja w miejscu pęknięcia. Generalnie dla mnie sprawa do odrzucenia.

Przemek89118911

Początkujący
Punktów
2
Dzięki Pany za pomoc...odpowiednie argumenty które podrzucili starzy wyjadacze tu i gość skapitulowal

Przemek89118911

Początkujący
Punktów
2
Panie przyprowadzilem samochód szyba była cała odbieram samochód szyba jest pęknięta, wie Pan jak to wpłynie na reputację warsztatu itd. przecież ta szyba nie pekla od rdzy którą pokazał mi Pan tylko od naprężenia pewnie jeszcze coś tam ze 20minut pomarudzil wypłacił co trzeba i zabrał swoje dupsko.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Dobrze, że tak się skończyło :) chciałbym jego minę zobaczyć jak przełykał te argumenty.

Przemek89118911

Początkujący
Punktów
2
No pocieszony nie był zwłaszcza że udało mi się dziś jeszcze ustalić u kobitki mojej w pracy "policjantka" rozmawiałem z biegłym od wypadków i powiedział mi że absolutnie nie ma tu mojej winy bo jest to po 1 zdarzenie losowe po 2 zdjęcia mówią wszysko. I jeśli chce koszty ciąć na pół to jest to tylko moja dobra wola... I że może śmiało gość iść do sądu i mieć dodatkowe koszta tylko. Aaa jeszcze wkurwiony uniosl się honorem bo mój rachunek za naprawę wyszedł 990zl dał 1000 i mówi Pan już nie szuka ja dziad nie jestem na co ja do niego ja tym bardziej nie jestem A stać mnie żeby wydać i położyłem mu na siedzeniu w aucie z paragonem.i ślad po gościu zaginął

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
kurde i na koniec jeszcze podziadowali.:) relacja klient mechanik jest naprawde ciezka do zrozumienia bo raz jest tak raz tak:/

Do góry Bottom