• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pęknięty przegub jak wykręcić

Sandra..

Nowy
Punktów
0
Witam w końcu zabrałam się za wymianę półosi nigdy nie może być zbyt łatwo popuściłam śrubę na piaście, wynikami drążek, itd. mam problem jak wyjąć przegub z piasty półoś mam na ziemi a przegub został i kręci się razem z śrubą. Będę bardzo wdzięczna za pomoc i radę jak to odkręcić

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Wyjelas??? Cała zwrotnice sama ??? Kobieta? Obraca Ci się wszystko z nakrętką od przeglubu?
Automatyczne połączenie postów:

Jakbyś miała wszystko w samochodzie wystarczyło by wcisnąć Max pedal hamulca i odkręcić całkowicie nakrętke od przeglubu. A później odkręcić całą resztę.
Automatyczne połączenie postów:

Zablokuj tarcze hamulcowe o jarzmo. Wkrec śruby od kół i próbuj

Ostatnia edycja:

Sandra..

Nowy
Punktów
0
Wyjelas??? Cała zwrotnice sama ??? Kobieta? Obraca Ci się wszystko z nakrętką od przeglubu?
Tak obraca się cały przegub z nakrętką. Sama to się wszystko rozpadło mi w rękach dziwne że to auto jeszcze jeździło dziki idę próbować to odkręcić może dzisiaj mąż mi pomoże

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Nakrętkę przegubu odkręca się w pierwszej kolejności jak koło stoi na ziemi :) a teraz musisz zablokować jakoś piastę, np tak jak kolega wyżej napisał włożyć śrubokręt między tarcz i zacisk hamulcowy albo jakiś łom między sruby koła i zaprzeć o ziemię albo zmontować wszystko spowrotem do kupy, założyć koło i wtedy odkręcić przegub :) a mąż co robi aktualnie jeśli można zapytać? Naprawa auta to zazwyczaj zajęcie dla faceta

Do góry Bottom