• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Paliwo z zawiesiną, niskie obroty

Brajek

Nowy
Punktów
0
Witam, Toyota T22 combi Wlalem Diesla z mauzera co jak sie pozniej okazalo jak je spuszczałem mialo jakiś muł, auto podczas jazdy powolutku zgasło i nie odpalało, dopiero po wymienieniu filtrów zaczelo troche jezdzic, paliwo zostalo spuszczone wymienione, zbiornik przetarty , wtryski wyczyszczone i plukane przezemnie, bo wchodzilo wczesniej w tryb awaryjny i zalaczala sie po jakims czasie kontrolka check enige i komputerm jakis blad ukladu paliwowego, czarny dym, bardzo niskie obroty i tez dałem do czyszczenia wtryski, czyscilem zawory, a silnik jak jest bezposrednio podpięty paliwo wężykiem z butelki to tez po czasie tracil moc, auto po placu jeździ ale zrobie pare kółek to obroty spadają nisko , znikomo reaguje na gaz, co sie mogło tam uszkodzić co jeszcze mozna zrobic z tym autem... co moglbym zrobic sam, co sie zepsuło?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Pompa wtryskowa, zawór w pompie. Zawór sam ogarniesz ale pompę lepiej oddać specowi

Brajek

Nowy
Punktów
0
Dzieki, zobacze
Automatyczne połączenie postów:

Pompa wtryskowa, zawór w pompie. Zawór sam ogarniesz ale pompę lepiej oddać specowi
Bo ja te SCV zawory czyscilem jesli o to chodzi, to na pewno ona? Postaram sie ją zregenerować/wyczyścić bo droga rzecz

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
No droga. Odkrec może jakaś rurkę od wtrysku i zobacz ile tam wogole paliwa leci. Nałóż przezroczysty wężyk

Do góry Bottom