Dokładnie - mają wymianiać i tyle, nikt nie się nie pyta. Jak nie ma na stanie to przyślą z Niemiec nowe. Aku są tanie i niezłe. Za 130 zł można mieć bez łaski 4Ah, w promo taniej. 2Ah za 80 zł bez promo. Ładowarka 30 zeta. Mam też ich kosiarkę na aku to dostałem szybką ładowarkę z nią.Mój szwagier ma ten klucz i robiłem porównanie z moim millwauke, który ma 610 nm i jest mniejszy od tego z Lidla. 1300 nm to on nie ma. Ale jest mocniejszy od mojego millwauke. Koło od naczepy niestety nie odkręcił a DeWalt znajomego, który ma chyba 900 nm dał sobie radę. Fajnie się złożyło że każdy z nas miał inny klucz i mogliśmy zrobić testy. Ogólnie szwagier jest z niego zadowolony, nie pracuje codziennie na warsztacie. Ale bawi się nim po godzinach. W razie co nie brać go na fakturę tylko na paragon, wtedy jest 3 lata gwarancji w Lidlu i muszę przyznać że działa ta gwarancja- naprawiają lub wymieniają na nowe.
, trzeba przyznać że robi wrażenie, solidne wykonanie, koledzy wyżej twierdzą że silnik bez szczotkowy jest lepszy niż tradycyjny, tutaj bym się spierał, Milwaukee fuel na ten przykład jest bardziej awaryjny niż szczotkowy, ogólnie to żywotność każdego bldc ograniczają łożyska, zanieczyszczenia, które zwiększają opory i tym samym przeciążają układy elektroniczneZ aldi mam 4 baterie kupione po taniości i wyrzynarkę bateryjną, kupiłem uszkodzoną z połamanymi trybami, nawiasem mówiąc, nie jest łatwo napawać tryby i je później nacinać, to jest łatwe tylko w teoriiakurat nie z lidla tylko aldi. ale wygląda podobnie.
przewiń w dół i zobacz opinie.
W uzupełnieniu - wkrętarka w końcu się poddała. Stwierdziła, że te mieszanie zapraw, betonu bez chłodzenia to jednak nie toJa mam zwykły klucz lidlowy. Szału z momentem nie ma ale dla amatora do kół itp się nada. Ma niby max 400 Nm. Może ma, raczej nie ma.
Mam dużo sprzętów na te aku z lidla. Wiertarko wkrętarkę próbuję zamordować od dwóch lat. Wierciłem nią otwory w rurach 30 mm aż czasem dym szedł. Ściany w piwnicy czyściłem szczotką. Teraz mieszam beton. Ciągle menda żyje choć posypał się wentyaltor od chodzenia więc... życie jest jej ograniczone.
Kupiona za 160 zł z aku - dla mnie rewelacja. Nie wiem ile worów zaprawy i betony nią rozmieszałem - sporo. Dokupiłem jej siostrę bez udaru, dokupiłem jeszcze jedną na 12V z serii performence i jestem a prawdę zadowolony.Ja kupiłem taką parkside 1200w, trochę duża nie poręczna ale ma jebnięcie jak Bruce LeeW uzupełnieniu - wkrętarka w końcu się poddała. Stwierdziła, że te mieszanie zapraw, betonu bez chłodzenia to jednak nie toKupiona za 160 zł z aku - dla mnie rewelacja. Nie wiem ile worów zaprawy i betony nią rozmieszałem - sporo. Dokupiłem jej siostrę bez udaru, dokupiłem jeszcze jedną na 12V z serii performence i jestem a prawdę zadowolony.
Co do klucza - jakoś się cwaniak wyrobił, nie wiem - mięśnie se wytrenował. Odkręcałem ostatnio półosie z Golfa i wyszarpał te nakrętki bez problemu, choć to zazwyczaj jest przykręcone mocno. Wykręcałem też takie śrubki w golfie Country m12x1,5x192 i dwie poszły, jedna wymagała dodatkowych zachęt młotkowo palnikowym ale ruszyła pod lidlowym kluczem. Ostatnia czwarta wymagała większych nakładów palnikowo-młotkowych i dobrej rury tak z 1,5 metra. Przy próbie odkręcenia normalnie z rury dwie nasadki pękły w sposób spektakularny - jakieś tam Yato. Te zegarmistrzowskie śrubki są na klucz 16.
Ale - teraz ten klucz jest za 399 chyba bez aku - moim zdaniem lepiej coś lepszego kupić. Ja za niego zapłaciłem 259.
Ostatnio kupiłem multitoola z lombardu za 50 zł na aku parkside i jest porównywalny mocą ze zwykłym sieciowym marki podrzędnej.
Szlifierka kątowa Parkside aku poddała się po drugim kątowniku hutnczym 40 mm. Wymieniona bez gadania polatał ze dwa lata i zdechł - przekładnia zajechana.
Mała kątówka z lidla mie ma szczególnej mocy ale jest przydatna do podręcznych prac.

Ja nie wiem czy to nie jest Einhel bo mam taką od nich i jest identylko tylko kolor innyJa kupiłem taką parkside 1200w, trochę duża nie poręczna ale ma jebnięcie jak Bruce Lee
Wyświetl załącznik 44032
Na gwarancji?Zarżnąłem