• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b5 1.6 przepustnica

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Passat 1.6 na zimnym chodzi w miarę równo przy temperaturze około 90 stopni zaczynają falowac obroty co jakiś czas potrafi zgasnac jedyny błąd to sonda lambda regulacja dolna wartość skrajna błąd 00537 .Czy ona może być przyczyną zmian obrotow tak że spadają że prawie gasnie silnik ?

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Passat 1.6 na zimnym chodzi w miarę równo przy temperaturze około 90 stopni zaczynają falowac obroty co jakiś czas potrafi zgasnac jedyny błąd to sonda lambda regulacja dolna wartość skrajna błąd 00537 .Czy ona może być przyczyną zmian obrotow tak że spadają że prawie gasnie silnik ?
Tak może

Tytus7023

Początkujący
Punktów
0
Jak najbardziej może to być przyczyną. U mnie było podobnie, padła sonda lambda i konieczna była jej wymiana. Jeśli byś poszukiwał to polecam sklep internetowy iParts.pl, gdzie znajdziesz tego typu części. Ja właśnie tam kupowałem sondę lambda i kilka innych rzeczy. Bardzo dobrze zaopatrzony sklep, polecam

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Ja bym jednak postawił najpierw na diagnozę, a potem wymianę......

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Więc jak zdiagnozować przepustnice '?
Pierwsza i podstawowa sprawą, zrozumieć jej zasadę działania i Poznań budowę, następnie poznać zasadę działania silnika i dowiedzieć się na jakie parametry, wpływa przepustnica oraz jakie nią sterują, po tym sprawdzić parametry.nastpnie zmierzyć sygnaly wchodzące i wychodzące z przepustnicy.
To tak na początek i to dam na nią podgląd i jak wpływa na pracę motoru

bronig

Bywalec
Punktów
4
Czy to auto ma Egr?

Co do sondy, zdabaj jej działanie. Wystaczy prosty adapter chinczyk i podgląd sinusoidy sondy.

Do góry Bottom