• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat B5 fl 1.9 TDI nie wchodzą biegi....

arek182

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Barlinek
Witam panowie mam taki problem na odpalonym silniku po wciśnięciu sprzęgła nie idzie wbić żadnego biegu,ale jak tylko zgasze silnik biegi wchodzą jak powinny więc zdjelem skrzynie w celu weryfikacji i dwumas ok tarcza 7mm nowa ma 8mm docisk oraz słoneczko ok i mam pytanie co może być przyczyną mojego problemu pompka wysprzeglik?dodam że przed zdjęciem skrzyni sprzęgło było odpowietrzanie wycieków brak z pompki i wysprzeglika....

rajson

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Łódzkie
www.siepomaga.pl
Zwichrowaną tarcza, uszkodzona sprężyna tarczy( pęknięta i blokuje), pęknięty docisk, uszkodzone łożysko, pęknięta łapa popychając łożysko, wysprzęglik, pompka nad pedałem sprzęgła. Wszystko co związane ze sprzęglem

arek182

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Barlinek
witam ponownie Tarcza fabrycznie jest bez sprężyn docisk cały słoneczko równe wszystkie blaszki na miejscu łapa ok łożysko igiełkowe ok i jeszcze jedno zauważyłem, jak wbiję bieg na zgaszonym silniku i odpalę na wciśniętym sprzęgle auto stoi w miejscu więc ze sprzęgłem jest ok czyżby skończyła się skrzynia?

Do góry Bottom