• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat B6 2.0 16v - cieżko pali, falujace obroty, niebieski dym

Krissu

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Irlandia
Witam Wszystkich!

Mam problem z Passatem B6 2.0 16v 2005rok mianowicie na zimnym silnik nie rowno pracuje i kopci na jasno niebiesko. Bardzo ciezko jest go odpalić. Jak juz sie rozgrzeje nie kopci a obroty w miare sie reguluja ale nie jest to tak jak powinno być. Jeszcze do tego jak sie popatrzy na silnik to bardzo nim trzesie ale to moze byc wina poduch albo nie.

Po podlaczeniu do kompa wyskakuja nastepujace błędy:
17677
17671
17674
17678

Czy wie ktoś jak to ugyźć?

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
sprawdzić po kolei
17677 pompowtryskiwacz cylindra 4
17678 pompowtryskiwacz cylindra 4-Przekroczona górna granica regulacji
17671 pompowtryskiwacz cylindra 2
17674 pompowtryskiwacz cylindra 3
wiązka ,pompki ...?

Mereth92

SuperMechanior
Punktów
57
A mi z takich objawów i błędów do głowy przychodzi przede wszystkim kompresjia.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Prędzej regulacja pompek, wytarte krzywki no i wiązka jak pisze Shrek .Komprecha to nie te błędy.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
W pierwszej kolejności moim zdaniem wiązka do sprawdzenia a jak już pokrywa będzie zrzuca to będzie okazja żeby resztę obadac

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
zwalaj pokrywę i sprawdzaj wałek i jego mocowanie, tu już był temat gdzieś na forum pękniętej stopki i wałek się unosił

Forte Polska

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Warszawa
www.forte-nwe.pl
Witam Wszystkich!

Mam problem z Passatem B6 2.0 16v 2005rok mianowicie na zimnym silnik nie rowno pracuje i kopci na jasno niebiesko. Bardzo ciezko jest go odpalić. Jak juz sie rozgrzeje nie kopci a obroty w miare sie reguluja ale nie jest to tak jak powinno być. Jeszcze do tego jak sie popatrzy na silnik to bardzo nim trzesie ale to moze byc wina poduch albo nie.

Po podlaczeniu do kompa wyskakuja nastepujace błędy:
17677
17671
17674
17678

Czy wie ktoś jak to ugyźć?
Moim zdaniem zacznij od czyszczenia wtryskiwaczy, układu smarowania i kolektora ssącego. W Irlandii powinieneś znaleźć dystrybutorów Forte, jak nie to pełno jest W UK. Jak przeprowadzić takie czyszczenie pokazuję w prezentacji . W Pasku , gwarantuję będą super efekty.
Robiliśmy to w Warszawie dwa miesiące temu w Audi A4 2.0 TDI 145 tys przebieg . W ASO chcieli gości skroić na pare tysięcy . Zdjagnozowali złą pracę pompowtryskiwaczy , szczególnie jeden był słaby (stwierdzili do wymiany)Zrobiliśmy czyszczenie wtryskiwaczy (obieg zamknięty) i silnik jak żyleta. Nawet ON przestał wlewać się do silnika przez cylindry. http://www.forte-nwe.pl/czyszczenie...wego-audi-a4-20-tdi?preview=true?preview=true Jak by co to zadzwoń doradzę czy pomoge to ogarnąć.

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Niebiestki dymek raczej sugeruje ze napływa olej i go przepala co sie z tym wiaże moźe byc duźo nagaru na zaworkach tracac przy tym szczelność i tu czujnik stuków robi korektę dla wtrysków oraz nie równa praca

Krissu

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Irlandia
Mam nowe uzywane wtryski i mam tez problem z zamontowaniem ich mianowicie mam nowe sruby i trzeba je dokrecic na 3kg i tak tez robie ale srube moge krecic i krecic. gwint zjechany czy o co chodzi? a moze jest jakis patent na to?

dodam ze wkrecajac samą śrube ona łapie bez problemu. na srubach nie widac gwintu z glowicy.

Ostatnia edycja:

wojtekoslo

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
oslo
to jest 8 zaworowy pompki na 1 srubke czy dwie juz .No jak krecisz bez konca to cos z gwintem nie halo .A co do dymu to uszczelki na wtrysku do wymiany zasysa olej do cylindra. Nowy zestaw bosch 35 zl

Do góry Bottom