• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat cc duże problemy

Neos97

Gaduła
Punktów
1
witam was posiadam passata cc 2011r 2.0tdi cr 170km dsg. Problem polega na tym ze auto od pewnego czasu ma problem z odpaleniem rano silnik szarpie głośniej pracuje tak jakby się dusił cały czas w czasie jazdy występują dławienia szarpania rzucanie silnikiem. Koło dwumasowe jest nowe zero poprawy. Wtryskiwacze zostały zregenerowane były wczoraj na maszynie podobno z nimi jest wszystko ok. Ciśnienie paliwa na biegu jałowym skacze od 210 do 260 gdzie zadane jest 240. Auto stało się mułowate ospale Przedewszystkim w aucie nie ma wogole błędów jak w silniku tak jak w sterowniku. Proszę o pomoc czy ktoś miał podobny przypadek autem nie da się jeździć tak poszarpuje podczas przyspieszania

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
Właśnie ze korekty się pogorszyły kiedyś po regeneracji miałem super 0.4max na wszystkich później zaczął delikatnie szarpać i były takie korekty jak na ostatnim zdjęciu do 1.3max a po sprawdzeniu wtrysków na maszynie i ponownym montażu są już do 3.0korekty

Auto nożna powiedzieć ze wogole nie jeździ chodzi jak traktów wystarczy delikatnie naciągną gaz w czasie jazdy a silnik skacze dławi się tak jakby mu ktoś na sekundę paliwa odcinał i tak cały czas to jest tak mocne ze jak mówisz w aucie to ci głos przerywa

TO RAZ KOREKTY SA OK RAZ NIE ?

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Od poczatku ci tluklem do głowy o tym cisnieniu.
Witam jestem po diagnozie serwisu. Nie stety wtryski są dobre, kompresji brakuje na 1 i 2cylindrze pierwszy ma 19 drugi 10 trzeci 29 czwarty 30. Zauważyłem ostatnio ze mi płynu ubyło w zbiorniczku i ze strasznie wciąga go to znaczy mam nalane do max po jeździ 50km jest minimum a jak odkręcę korek to wyciśnie ponad max płynu. Co radzicie rozbierać silnik szukać innego

Zwalic glowice.

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Praktycznie poszło standardem od dupy strony... najlepsze jest to...
Zauważyłem ostatnio ze mi płynu ubyło w zbiorniczku i ze strasznie wciąga go to znaczy mam nalane do max po jeździ 50km jest minimum
Jak już pada diagnoza. Uwielbiam takich klientów co o istotnym fakcie przypominają sobie na samym końcu :banghead::mad:

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Ciśnienie podałem wyżej. Padła decyzja będziemy zrzucać głowice i patrzeć co jest dalej. Mamy nadzieje ze dużo tam się nie podziało

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Płyn zniknął może 0,3l myślałem ze to dla tego bo był wymieniany termostat i ze się odpowietrzyl do końca i dolalem

Teraz jest pytanie czy warto silnik naprawiać czy lepiej szukać drugiego silnika.

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Można zwalić siano z wozu dużo rzeczy a wracając do tematu. Jak poskładamy inne auto bierzemy się za ściągnięcie w passacie głowicy wtedy będę wam pisać porobie pare zdjęć co i jak. Powiedzcie mi jeszcze jedno czy ciśnienie może uciekać tez obok wtryskiwaczy ?np kolo podkładki miedzianej bo sytuacja jest taka ze wydaje mnie się ze oryginalne podkładki miały większy rozmiar niż te co dała firma regenerująca wtryski. I dziwi mnie jeszcze jedno dla czego przed demontażem wtrysku nr1 była korekta 0.4 a po sprawdzeniu i montażu wyszła już na 3.0

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
dla czego przed demontażem wtrysku nr1 była korekta 0.4 a po sprawdzeniu i montażu wyszła już na 3.0
Możliwe że podczas demontażu wtryskiwacza/y nasypało się syfu do cylindra który to spowodował nieszczelności i stąd ten bajzel. Dziwne tylko że przy tak małej kompresji nie dymił jak pisałeś chyba wcześniej a powinien kopcić jak parowóz.

Auto nie kopci ale pracuje jak stary traktor słychać takie jakby obciążenie silnika na biegu jałowym.
O tu tak napisałeś.

to chiński delphi podchodzi do tdi?
XMARIOLA to sama sobie nawet za pytania oczka puszcza, onanista taka.

Ostatnia edycja:

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Jak krecisz 10 s na kazdym garze i to razy 3 to pozniej srednia. Raczej uszczelki by nie psociły

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Ja tego nie robiłem serwis sprawdzał dostałem wydruk z maszyny tylko ich się pytałem czy przez świece czy wtryski sprawdzali. Decyzja zapadła będzie demontowana głowica i później ocenimy stan silnika czy warto go robić Przypuszczam ze poszła uszczelka tylko wiec nie będzie tak złe

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Powiedzcie mi jeszcze jedno czy ciśnienie może uciekać tez obok wtryskiwaczy ?np kolo podkładki miedzianej bo sytuacja jest taka ze wydaje mnie się ze oryginalne podkładki miały większy rozmiar niż te co dała firma regenerująca wtryski. I dziwi mnie jeszcze jedno dla czego przed demontażem wtrysku nr1 była korekta 0.4 a po sprawdzeniu i montażu wyszła już na 3.0
Juz pisałem wcześniej ze podstawa czy mechanik poprawnie zamontował wtrysk przed oddanie sprawy do sadu- mierzone śruby czy nie rozciagniete, wyczyszczone gniazdo z oleju gdzie siedzi sruba itp. Pewnie ze może puszczać przez wtryski jak i tez nierówno chodzić szarpać itp. Moze tez byc glowica szczelona i wiele innych, ale nie rozumiem kto to sklada? Pierwszy raz 2.0 vw? Silnik banalny zeby tyle kolo tego zamieszania robic.

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Masakryczne te korekty byly. 6 miedzy minusami i plusami. Wątpię że przez uszczelki pod wtryskami.