• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat CC , zagadka

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Witajcie Drodzy Koledzy. Będę miał do naprawy Paska CC 2.0 TSI z 10 roku w wersji USA kod silnika CBF i mam problem z ustaleniem czy jest tam rozrząd na łańcuch czy pasek. Jeśli ktoś, ma jakieś info to bardzo chętnie. Etka podaje CBFA jest na łańcuch a o CBF brak info. Pamiętam że chyba w seacie coupra był taki montowany , ale tam był pasek rozrządu :(

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
CC i ciekawa zagadka , co !?

Chciałem przyspieszyć sobie zamówienie częśći, a tu LIPA!!! :(

Grigorij89

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Leszno
Silnik na łańcuchu

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
430
Miasto
Świdnica
Skoro dysponujesz etka doczytaj sobie jak sie oznacza silniki tsi. Co znaczą pierwsze trzy litery a co czwarta i gdzie sie znajduje. To sa podstawy. Skoro ich nie posiadasz proponuje nie brać sie za naprawę takiego auta.

ms-auto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kowary
Cbf to oznaczenie, "A" to dodatkowa litera wariant mocy NP.w audi a4 caga cagb cagc ten sam silnik a trzy różne stada koni

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Czyli dalej mam nie wiedzę, gdzie szukać tej końcowej litery?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Robiłem taki rozrząd. Cudów tam nie ma tylko że przy Audi....i motor miałem wyciągnięte

Grigorij89

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Leszno
Podlacz skaner diagnostyczny i odczytaj kod silnika z informacji tam dostepnych i bedziesz wszystko wiedzial

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
NIE boję się tego robić, tylko dziwnie jest to opisane na aukcji allegro, Brak zwrotu pod indywidualne zamówienie

Podlacz skaner diagnostyczny i odczytaj kod silnika z informacji tam dostepnych i bedziesz wszystko wiedzial
Kurde że na to nie wpadłem wcześniej, żartuje:). Gość ma być jutro na weryfikację kodu, to podłączę i sprawdzę

Do góry Bottom