• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pasta do czyszczenia rąk

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Jakiej pasty do rąk używacie?
Ja od długiego czasu jestem przywiązany do pasty Eilfix, kupuje na baniak 10 litrów i mam spokój na jakiś czas, pasta bardzo fajna, dobrze doczyszcza i nie drażni rąk. Cena za 10 litrów to około 70zł + koszt przesyłki - a Wy czego używacie?

images.jpeg

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
ja takiej

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
a my preparatu kagera
może nie jest idealny,a le ma fajną konsystencję takiego mikropiasku i całkiem nieźle myje

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
ja używam Fast Orange.
Polecam z czystym sumieniem, zmywa ładnie wszystkie syfy. W małym opakowaniu dołączana jest fajna szczotka, która nadaje się świetnie do czyszczenia brudu spod paznokci. No i ręce nie są suche po myciu.

BTW, czemu nie widać moich zdjęć?

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Pasta Kraft z Inter Teamu super działanie , nie wysusza rąk , niebieska konsystencja z mikrogranulkami.

Marlena

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
173
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Ja od długiego czasu jestem przywiązany do pasty Eilfix, kupuje na baniak 10 litrów i mam spokój na jakiś czas, pasta bardzo fajna, dobrze doczyszcza i nie drażni rąk. Cena za 10 litrów to około 70zł + koszt przesyłki - a Wy czego używacie?

Wyświetl załącznik 2154

U nas też stosujemy Miśkowy Eilfix daje rade.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Taka pastę jak misiek stosuje mój były szef co mnie uczył jest naprawdę dobra chodz w zakładzie w którym pracuje maja taka pastę że nawet czysci farbe z rąk i konserwację ale nie mogę dopaść głównego pojemnika żeby sprawdzić jaka nazwa ale jak mi sie uda to dam znać wiem że to napewno coś niemieckiego bo dla niemieckiej firmy robimy i oni wszystko dostarczają.

pasta nazywa się dreumex special i drugiej której używa sie to dreumex plus
http://www.trafiko.pl/srodki-do-mycia-rak/117-dreumex-special-15kg.html

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ

Wyświetl załącznik 2154
my kupujemy to samo, tylko w sklepie kupuje za troche ponad 100 zl

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
O tej co ja pisałem paście to jest ona na allegro i nie jest bardzo droga także możecie wyprubowac :) bo jest naprawdę dobra

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Nie jest aż tak źle z cena niestety coś za coś ale domywa ręce konkretnie

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Ja tam dostaje w pracy za darmo isofe do tego biorę trochę dreumex mieszam i jest :)

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Mała aktualizacja: od rozpoczęcia tego tematu przetestowałem niebieską pastę z Inter Teamu, czerwoną Magnetti Marelli, Carambę w czarnym wiaderku oraz 4max z IC i nadal podtrzymuję swoje zdanie, że Eilfix jest najlepszy w mojej opinii.

knapers

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Ja wprawdzie pracuję na narzędziowni, ale również ręce się ładnie brudzą. Używamy pasty Fast Orange:

Cena ok. 40 zł za niecałe 4 litry, ale jej jakość godna polecenia. Zawiera cząstki ścierne(oś jak pumeks) i ładnie pachnie, także jest ok. No i nie działa wysuszająco na skórę rąk.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Też używam teraz elfix bo do drumex nie mam teraz dostępu :) ale kup misiek drumex to zmienisz zdanie :)

Do góry Bottom