• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pekniety kielich od lozysk macpersona

Punktów
0
Cześć i czołem, mam taki śmieszy samochodzik jak chevrolet aveo i ostatnio zauważyłem, że po jednej stronie, gdzie jest kielich od amortyzatorów (łożysk mcphersona) powstało pęknięcie nie jest duze, ale pytanie czy to spawać, czy coś w ogóle z tym robić bo jakoś nie przekonuje mnie spawanie tego ale ja się nie znam.
Po przyjrzeniu widać te pęknięcie.
20220608_182856.jpg

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Ja tam pęknięcia nie widzę tylko rysy, skąd te rysy? Ktoś to szpachlowal? Czy jak? Zedrzyj to do gołej blachy i zobacz co jest pod spodem a potem będziemy myśleć co dalej

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1130
Miasto
Szczecin
Jest pęknięcie, wymontuj Mac Pherssona i pospawaj , koniecznie.

Punktów
0
Nie szpachlowane nie było tylko szczotka taka ręczna parę razy przejechane. Tylko czy te spawanie cos da, czy to będzie trzymać.
Te pęknięcie jest pod tym czarnym kołnierzem

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Można zrobić wstawkę z blachy w kształcie kielicha

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Person seryjny i sprężyna czy rzeźba jak do driftu? Jest pęknięcie, zdejmij i zobacz jak daleko i czy wokoło?

Punktów
0
Seryjny, seryjny
W przyszłym tygodniu to ściągnę i ogarnę. Na tą chwilę niech stoi .

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
To xm, moje niespełnione marzenie ;)
marzenie to może kiedyś. miałem xantie. ale TERAZ nie polecam. po prostu nie ma części. citroen ma dosłownie wywalone i nie idzie dostać nowych elementów, a nikt nie robi zamienników. ile ja to się naszukałem jarzma do zacisku, górnych poduszek siłowników, jakiegoś zaworu. tylko używki. ale jak zaczął lecieć olej z przewodów a citroen powiedział, że nie ma i nie będzie to sprzedałem auto w ramach protestu. chociaż przyznaję, po odpowiedniej opiece, wyregulowaniu to auto dosłownie płynęło po drodze. jak woziłem ludzi na lotniska to byli w szoku :)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Miałem klienta z XMem 3.0 V6. Na szczęście go sprzedał i kupił passata b5 :D

Do góry Bottom