• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pensja pracownika

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Rob sam. Kolejke ustawiaj. A jak robisz gownolit tzn zawieszenie sprzegla rozrzady i inne bzdety to ktos cie podkupi. Jak specjalizacja to beda czekać. Mozesz ich zwodzic tygodniami. I beda czekac dzwonic i błagać plakac. A jak robisz szajs to dupa zbita

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Niestety wiele osób ma problem z zamiataniem podłogi :( mam kumpla co robi mi wykończeniówkę w warsztacie. Zamiata w takim tempie ze kurz przez kilka godzin czuć w warsztacie, a śmieci przelatują przez całe pomieszczenie. Mówię, że dużo śmieci lata na drugi koniec pomieszczenia i że strasznie kurzy. On na to że teraz. Musi szybko, a później drugi raz ja sobie zamiote :) :) masakra jakaś. Jak zwracam uwagę że kurz osiada na autach klientów to się śmieje :( i że klient sobie może umyć. Ja na praktykach trafiłem na super mistrza i miał zawsze czysto na stanowisku pracy. Oczywiście pierwsze czego mnie uczył to sprzątanie i utrzymywanie porządku. Śmiejcie się lub nie ale jestem mu za to wdzięczny. Klienci dziwią się, że mam czysto na serwisie. Robię sam i wszystko ogarniam. Dogadałem się ostatnio z jedną osobą to raz w miesiącu przyjdzie i mi ogarnie socjal na tip top, okna umyje, ściany przetrze. Lubię jak jest czysto.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja jak miałem praktyki na warsztacie to szef zawsze powtarzał że czystość to podstawa,jak wsiadalo się do aut klientów to pierwsze było mycie rąk ,pokrowiec na siedzenie ,później na błotniki i na przód.jak auto skończone to sprzatanie stanowiska kluczy itp.
Po paru latach po coś podjechalem na warsztat "swój"gdzie to wszystko się zaczelo ......i pacze a tam młodzi ,z telefonami w rękach po kątach rozstawieni... Siedzą i wy.ne .. kuźwa za naszych czasów jak naprawdę nie było co robić ale to rzadko bo zawsze było co robic...to była szmata i jechanie na wysokości lamperii .takie były czasy...
Ulubione powiedzenie szefa,"weźniemy się ,i zrobita".
A i ładną miał corke o rok młodsza ode mnie ...Magda:p

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
też mnie to dziwi.
miotła, porządek, odłóż na miejsce, jak się rozlało to weź szmate i wytrzyj, itd...
to działa jak woda święcona na diabła.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Dobry mechanik musi mieć porządek w miejscu pracy i w narzędziach

adik33

SuperMechanior
Punktów
73
Po paru latach po coś podjechalem na warsztat "swój"gdzie to wszystko się zaczelo ......i pacze a tam młodzi ,z telefonami w rękach po kątach rozstawieni... Siedzą i wy.ne .. kuźwa za naszych czasów jak naprawdę nie było co robić ale to rzadko bo zawsze było co robic...to była szmata i jechanie na wysokości lamperii .takie były czasy...
Może młodzi się już uwinęli i roboty brakuje :D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Spróbuj takiego opier...dolić, to się rozpłacze i na drugi dzień nie przyjdzie do roboty... i szef będzie musiał sam zapierdzielać...:)

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Panowie wiem, że jest tutaj trochę osób które pracują w UK jako mechanik. Jak wyglądają Wasze zarobki ?

Skiaba21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Propozycja 5 dni w tygodniu od 8 do 18 robienie samej klimatyzacji, wulkanizacji, obsługi oleje za 21 netto + może jakieś premie to jest w miarę sensowna wypłata?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak dla polskiego murzyna to tak...:)

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
A ja już w kilku firmach widziałem coś takiego ze praca 8 godz gdzie jesteś w niej 9 bo godzina przerwy (bezpłatnej) co o tym myślicie?

A

Anonymous123

Dziś trudno jest być pracodawcą, szczególnie w naszej branży. Rynek zepsuty przez fabryki, bynajmniej w mojej okolicy, jak coś pracownikowi nie pasuje, to idzie do czystej fabryki, gdzie ma płatną przerwę, pełen socjal, grupowe ubezpieczenie medyczne, itp. Każdy ruch ze strony pracodawcy odbierany jest jako próba zabrania mu czegoś.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Dziś trudno jest być pracodawcą, szczególnie w naszej branży. Rynek zepsuty przez fabryki, bynajmniej w mojej okolicy, jak coś pracownikowi nie pasuje, to idzie do czystej fabryki, gdzie ma płatną przerwę, pełen socjal, grupowe ubezpieczenie medyczne, itp. Każdy ruch ze strony pracodawcy odbierany jest jako próba zabrania mu czegoś.

zacznijcie wreszcie poprawnie używać słowa bynajmniej.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Wcale się nie dziwię że tak robią pracownicy, koniec końców praca dla pracowników jest tylko źródłem zarobku, im więcej z tego wyciągną tym lepiej dla nich, sprawa wygląda inaczej jeśli chodzi o pracodawców prywaciarzy którzy oprócz zarabiania pieniędzy widzą w swoim biznesie pieniądze które zainwestowali, pracę którą włożyli w budowę warsztatu, i reputację która zdobywali latami.
Automatyczne połączenie postów:

A ja już w kilku firmach widziałem coś takiego ze praca 8 godz gdzie jesteś w niej 9 bo godzina przerwy (bezpłatnej) co o tym myślicie?
Za granicą to często spotykane zjawisko

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak się pracuje w kołchozie, to ta godzina pozwala trochę odetchnąć... bo w normalnej pracy to wystarczy to co przewiduje kodeks pracy...:)
No bo janusze biznesu nijak nie mogą pojąć - choćby ich pałą lał po łbie - co to jest efektywność pracy... jeden z drugim taki kupi skrzynkę narzędziową - oczywiście najtańszą z alledrogo, albo ewentualnie jakiś komplet kluczy z biedry, co to się gną w rękach - i już czuje się wielki biznesmen i chciałby zatrudniać od razu 10 ludzi... i to żeby zapierdzielali co najmniej po 12 h / 6 dni... o urlopach to nawet nie ma co myśleć...:)
Jak ktoś jest normalnym pracodawcą, szanującym pracownika, to nie ma problemu z pracownikami... a janusze zawsze będą płakać...:)

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
A ja sie opierdzielam w pracy. Dzis zaczelem o 12 stej do 14 30 potem od 18 30 do 20 stej. Zarobilem jakies 400 zl . Na wodke starczy
Automatyczne połączenie postów:

Trzeba łgać. Koparka ma byc zrobiona w tydzien a stoi dwa trzy i gitara. Ten co nie ma gadanego musi zapierdal.ć

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Trzeba łgać. Koparka ma byc zrobiona w tydzien a stoi dwa trzy i gitara
Pewnie że tak, nie trzeba robić i się narobić tylko zarobić, robiąc szybko i dobrze nie zarobisz dużo ale jeśli długo robisz to znaczy że było trudno to i kwota musi być odpowiednia, poza tym koparka to nie osobówka, odrobi twoją pensję w dwie godziny

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
zacznijcie wreszcie poprawnie używać słowa bynajmniej.
Głos wołającego na puszczy/pustyni :)

Co do odpływu pracowników.. No cóż, jak już tu WOODOO wcześniej zaznaczył, jak dbasz tak masz ;)
Sam uciekłem z warsztatu do takiej fabryki/korporacji i... jest mega wypas. Wszelkie uprawnienia typu SEP czy UDT robisz w godzinach pracy, złotówki cię to nie kosztuje. Szkolenia z obsługi serwisowej maszyn i narzędzi montażowych odbywają się w ośrodkach szkoleniowych lub serwisowych firm produkujących te urządzenia. Można pozwiedzać Europę od Szwecji poprzez Niemcy po Słowację, w moim przypadku. Pensja też mała nie jest. Jedyny mankament to okres wakacyjno-letni, trzeba czasem robić po 12 godzin bo ludziska wyjeżdżają na urlopy.

Oczywiście mówię tu o pracy w działach technicznych jak utrzymanie ruchu itp. Na stanowiskach typu operator produkcji to nie polecam ;)

Do góry Bottom