• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 1007 drzwi przesuwne

wida5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
WAŁBRZYCH
Witam, mam problem z drzwiami lewymi, po zamknięciu nie dociąga, rygiel chodzi , podczas zamykania w czasie przesuwu drzwi, rygiel sam się uruchamia, a jak drzwi są zamknięte to rygiel nie dociąga. Błąd to; 2.47-obwód przełącznika płytki lewego zaczepu sterowanego elektrycznie, zwarcie lub obwód przerwany.

nanab

SuperMechanior
Punktów
478
Miasto
Bydgoszcz
To może wskazywać na uszkodzenie w obwodzie przełącznika płytki lewego zaczepu sterowanego elektrycznie, sprawdź na zwarcie albo przerwany obwód.

wida5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
WAŁBRZYCH
To może wskazywać na uszkodzenie w obwodzie przełącznika płytki lewego zaczepu sterowanego elektrycznie, sprawdź na zwarcie albo przerwany obwód.
Tak wlaśnie pomyślałem tylko nie bardzo rozumię. Czy tu chodzi o rygiel ?

wida5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
WAŁBRZYCH
Lewego zaczepu.
Zaczep chodzi indywidualnie niezależnie od drzwi i nie ma tam żadnego przełącznika, poprostu drzwi dochodzą do końca i zaczep powinien je dociągnąć, a u mnie jest tak ; po zamknięciu drzwi , dociągnie i za chwilę puści, robi się szparka. Czasami zdarzy się że jest ok, po zasuwaniu drzwi rygiel dociąga, ale po otwarciu i ponownym zamknięciu rygiel znowu puszcza.

wida5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
WAŁBRZYCH
Dzieki za zainteresowanie, problem rozwiązany- wymiana rygla i wszystko działa, ten błąd wywoływał rygiel drzwi, po wymianie rygla zero błędów. Temat zamykam

Majki377

Nowy
Punktów
0
Peugeot 1007 Witam, mam problem z drzwiami od pasażera, nie zamykaja sie po naciśnięciu na pilocie zamknij drzwi

Do góry Bottom