• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 1007 elektryczne drzwi

cholo

Nowy
Punktów
0
cześć,
podłącze się do wątku ponieważ również mam problem z drzwiami 1007.
drzwi kierowcy działają poprawnie natomiast drzwi pasażera zamykają się ale nie dociągają.
dociągacz elektrycznie jest sprawny, przy czym widać, jak dopiero podczas otwierania drzwi przesuwa się do pozycji wewnętrznej a gdy drzwi odsuną się na pełną szerokość przesuwa się do zewnątrz, czyli do prawidłowej pozycji przechwytywania. po zamknięciu drzwi pozostaje w pozycji zewnętrznej aby znowu przesunąć się do wewnątrz a następnie na zewnątrz podczas otwierania.

sprawdziłem wszystko co mogłem bez podłączania do komputera. nie wiem czy to może mieć wpływ ale actuator feralnych drzwi chodzi dość słabo (prawie jak na tym filmie:
) jednak elektryka na razie działa.

pozdrawiam,
cholo

atweetus

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Dzień dobry, może ktoś z Państwa mi pomoże, bo w warsztatach w których byłam, nie wiedzą, co może być przyczyną :( i nie bardzo chcą się podjąć naprawy, więc pewnie zostanie mi serwis, ale przed pójściem tam chciałbym się choć zorientować, co może się dziać. Mam dwa problemy z moim peugeotem 1007. Pierwszy dotyczy właśnie drzwi - w ogóle nie otwierają się drzwi pasażera - ani pilotem, ani na przycisk. Na pilota wcale nie reagują, a gdy chce użyć przycisku, słychać takie ciche pikanie. Czy przyczyną może być ten sam siłownik?
A drugi w sumie też trochę związany z drzwiami. Gdy otwieram drzwi kierowcy, włącza mi się tylna wycieraczka, a przy kierownicy coś tak tyka, jakby się zacielo. Podpowiedzcie proooosze co robić :(

dobolsgarage

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
74
Miasto
Poznań
pl-pl.facebook.com
Aby sprawdzić prawe drzwi można podłączyć lewą klamkę tam jest mały silniczek.
Napisz czy ruszyły jeśli nie będziemy szukać dalej.

jejcam

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznan
a kiedy te dzrzwi byly otwierane zima czy latem im wystarczy troche wody i już jest zonk od pasażera czasami poprostu sie otwieraja i zamykaja same etedy nie ma zmiłuj sie i recznie zamknac i luz wtedy dziala.poprostu po polsku waknac i juz działaja.taki typ samochodu trzeba przywyknac ze ma fochy.

atweetus

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
a kiedy te dzrzwi byly otwierane zima czy latem im wystarczy troche wody i już jest zonk od pasażera czasami poprostu sie otwieraja i zamykaja same etedy nie ma zmiłuj sie i recznie zamknac i luz wtedy dziala.poprostu po polsku waknac i juz działaja.taki typ samochodu trzeba przywyknac ze ma fochy.

To było jakoś w lipcu. właśnie po deszczu przestały się otwierać. tydzień później znów zaczęły. Tak same z siebie. I do dzisiaj działają :)

vwer2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Witam. Odgrzeje kotleta:D
Czy ktoś sobie poradził z tymi drzwiami do 1007 ???

vwer2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Zakupiłem takiego właśnie Peugeota 1007 już z uszkodzonymi drzwiami od kierowcy . Drzwi były całkowicie zablokowane. Standardowo rozwaliło się uzwojenie na silniku co przesuwa drzwi . Silnik udało mi się uratować po przez zlutowanie i zalakierowanie uzwojenia. był również brak plastiku krańcówki. Po zmontowaniu wszystkiego do kupy i adaptacji drzwi się zamykają lecz w połowie drogi stają , wracają z powrotem do pozycji otwartych po czym się same normalnie zamykają. Przy próbie otwarcia drzwi siłownik klamki otwiera zamek ,elektro rygiel puszcza a silnik rozsuwania drzwi zamiast je otwierać ciągnie drzwi w stronę zamykania. Dodam ,ze demontowałem klamkę drzwi ,czyściłem silniczek klamki (działa ok) sprawdzałem działanie tylnej krańcówki ,rozbierałem styki w słupku i drzwiach . Wymieniłem tez jedna rolkę a resztę wyczyściłem i przesmarowałem tak że drzwi chodzą lekko . Już skończył mi się zakres pomysłów :( .
Za pomoc z góry dziękuje !!!

Do góry Bottom