• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 206 synchronizacja zamka centralnego

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
do immo mam, za pomocą carproga odczytałem eeprom itd itd

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
zakupiłem pp2000. Pokazuje mi że mam zakodowane 2 kluczyki w centralnym ( stary który zgubiłem i wychodzi na to że nowy ). Włączyłem pomiar parametrów, i bsi nie reaguje na pilota. Przełącznik zespolony nigdy nie był wymieniany, stary pilot działał do końca, puki go nie zgubiłem :D. Jest możliwość że na kablach coś będzie ?

według mnie kostka "6V GR" będzie miała coś wspólnego z centralnym ( kable są podpisane jako "złącze przewodu informacyjnego").
Sprawdzałem w pewnym programie i moje bsi ma ID 46, kluczyk właśnie jest do tego typu bsi, przynajmniej tak pisało w aukcji.
W pp2000 miałem ustawiony typ odbiornika z cntralnego " stary typ odbiornika, bez świateł przeciwmgielnych", zmieniłem na typ z światłami przeciwmgielnymi, lecz bez zmian. Do nowego typu nadajnika się nie zaliczam.

Ostatnia edycja:

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
ID46 to rodzaj transpondera, nie ma nic wspolnego z centralnym zamkiem. W PSA jest i transponder immo i plytka centralnego zamka, mimo ze sa to fizycznie oddzielne elementy to sa ze soba powiazane. Sam przelacznik pod kierownica tez nie ma nic do rzeczy, gubi Cie polskie tłumaczenie. Mozesz sprobowac synchronizowac trzymajac odpowiednio dlugo przycisk centralnego zamka i przycisk na pilocie. Dokladny opis znajdziesz w googlach, ja sam nawet nie pamietam:)

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
przycisk centralnego zamka ? obawiam się że nie mam nic takiego. Na forum 206 pisali że po wymianie przełącznika zespolonego mieli problem z centralnym na pilocie, bo sama płytka w przełączniku nie miała w sobie centralnego. Nie wiem czy to prawda, po prostu przeczytałem taką informację :p Jak już pisałem, kluczyk jest zsynchronizowany z centralnym, nie działa obsługa centralnego przez pilot. Bsi nie reaguje na fale radiowe z pilota, przynajmniej tak pokazuje pp2000.
Tutaj schemat zamka centralnego:

CV00 to przełącznik zespolony.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Ma polaczenie can ze zwzgledu na czytnik immo przy stacyjce. Mozna go podmieniac, nie ma to nic wspolnego z centralnym zamkiem.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
256
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Nie wiem czy pomoże ale
- podłącz prostownik do aku tak abyś miał 12,5V lub więcej
- zamknij wszystkie drzwi i klapy/maski i nie otwieraj do zakończenia procedury
-wykonaj procedurę krok po kroku wg PP2000, wyjmij kluczyk i odczekaj 120 s i musi być dobrze, chyba, że kupiony pilot to chińska lipa. Na rynku jest sporo różnych zabawek w różnych cenach i nie wszystkie się nadają.

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
problem rozwiązany. W pp2000 ustawiłem " nowy typ nadajnika z światłami przeciwmgielnymi", zsynchronizowałem pilota i działa :) dzięki serdeczne wszystkim którzy starali się pomóc i nakierowali mnie na właściwą drogę ;)

Do góry Bottom