• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 207cc 1.6 vti Pali bezpiecznik F5 w komorze silnika

Ulaf

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bolesławiec
Przy włączeniu stacyjki pali mi bezpiecznik F5 15A w komorze silnika. Teoretycznie ten bezpiecznik zasila pompę paliwa, ale samochód normalnie daje się uruchomić i normalnie jeździ. Sygnalizuje jedynie błąd temperatury silnika. Wymieniony już został termostat i czujnik temperatury. Wg mechanika ten bezpiecznik zasila tylko wejście do sterownika (?). Czy uszkodzony może być sterownik silnika? Któryś z czujników? Gdzie szukać przyczyny?

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
To wypnij sterownik i zobaczysz czy sie spali czy nie.

Ulaf

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bolesławiec
bezpiecznik pali się przy włączeniu stacyjki w momencie kiedy włącza się pompa paliwa, przy odłączeniu sterownika, wszystkie 3 wtyki, nie pali bezpiecznika choć sądzę że wtedy nie załącza się odbiornik, który robiłby zwarcie - pompa się wtedy nie włącza,

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Pod tylnymi siedzeniami pod dekielkiem będziesz miał dostęp do pompy paliwa. Wynpnij wtyczke

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
Tak jest.Odącz pompe na zbiorniku i cos wyjasnisz.

Ulaf

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bolesławiec
Dopiero dzisiaj mogłem się tym zająć. Wypiełem wtyczkę pompy paliwa, niestety bezpiecznik nadal się pali. Co zauważyłem to to , że przy wyjęciu wtyku z BSM , zaznaczyłem na zdjęciu, bezpiecznik nie pali się (ale też nie słychać żeby startowała pompa i coś tam jeszcze chyba sie włącza). Co o tym myślicie?

Załączniki

• 20231111_185720.jpg
    20231111_185720.jpg
    750,4 KB · Wyświetleń: 9
Do góry Bottom