• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 3008 wypadanie zapłonu

pony49

Początkujący
Punktów
0
Kupiłam samochód peugeot 3008 1.6 VTI rok 2011 no i się zaczęło czar prysł. Błąd wypadanie zapłonu na 2, wymieniona cewka, błąd nadal wyskakiwał i to szczególnie na niskich obrotach, Dodatkowo żarł dużo oleju około 1l na 1000 km (mechanik twierdził ze to norma w tych silnikach) przez miesiąc jeździłam po mechanikach każdy rozkładał ręce. Sprawdzona uszczelka pod głowica - niby ok, wymienione świece, wyczyszczony czujnik spalania stykowego. Rozrząd w porządku. Błąd nadal występuje. W sierpniu samochód przeszedł remont silnika wymienione czujniki położenia wału korbowego, wyczyszczony katalizator. Wgrany nowy soft. Było super przez 15 km przy podjeździe znowu check. Wychodzi na to że to jakaś usterka fabryczna. Co robić. Może ktoś miał podobny problem ?

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Pomocy co robić?
Skasztanić się w gacie i tak chodzić...:)
Kupiłam mój wymarzony samochód peugeot 3008 1.6 VTI rok 2011 no i się zaczęło czar prysł. Błąd wypadanie zapłonu na 2, wymieniona cewka, błąd nadal wyskakiwał i to szczególnie na niskich obrotach, Dodatkowo żarł dużo oleju około 1l na 1000 km (mechanik twierdził ze to norma w tych silnikach) przez miesiąc jeździłam po mechanikach każdy rozkładał ręce. Sprawdzona uszczelka pod głowica - niby ok, wymienione świece, wyczyszczony czujnik spalania stykowego. Rozrząd w porządku. Błąd nadal występuje. W sierpniu samochód przeszedł remont silnika wymienione czujniki położenia wału korbowego, wyczyszczony katalizator. Wgrany nowy soft. Było super przez 15 km przy podjeździe znowu check. Wychodzi na to że to jakaś wada fabryczna. Pomocy co robić?
Z twoich opowieści dziwnej treści jasno wynika, że nie byłeś u żadnego mechanika...:)
Więc się tam udaj...:)

pony49

Początkujący
Punktów
0
A z twojej odpowiedzi wynika że większość mechaników to naciągacze
Automatyczne połączenie postów:

Skasztanić się w gacie i tak chodzić...:)

Z twoich opowieści dziwnej treści jasno wynika, że nie byłeś u żadnego mechanika...:)
Więc się tam udaj...:)
Z twojej odpowiedzi wynika że nie umiesz czytać ze zrozumieniem

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A z twojej odpowiedzi wynika że większość mechaników to naciągacze
Jest w tym sporo prawdy... bo jak wyczują jelenia, to go walą w rogi...:)
Takie odwieczne prawo natury...:)

Z twojej odpowiedzi wynika że nie umiesz czytać ze zrozumieniem
To co ty nadukałeś to nie da się przeczytać ze zrozumieniem...:) ale jasno z tej paplaniny wynika, że auto nie widziało mechanika...:)

pony49

Początkujący
Punktów
0
Jest w tym sporo prawdy... bo jak wyczują jelenia, to go walą w rogi...:)
Takie odwieczne prawo natury...:)

To co ty nadukałeś to nie da się przeczytać ze zrozumieniem...:) ale jasno z tej paplaniny wynika, że auto nie widziało mechanika...:)
Ok. To co należało by jeszcze sprawdzić, jakieś pomysły?

pony49

Początkujący
Punktów
0
Na to wychodzi ze trzeba poszukać normalnego mechanika, jest w tym dużo racji że jak przyjedzie kobieta do mechanika to można jej wszystko wcisnąć. Przykre

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Nastepna ofiara 1.6 vti . Przypomina mi sie znajomy co kupil koparke za 150 tys zl z wadą fabryczna. Bo uciekal z kosztami. Mowie mu. 5 minut poczytalbys w necie o niej i bys nie kupil. A teraz trzeba 12tys jeszxze dolozyc do niej. Tu ten sam efekt. Zamiast czytac przed kupnem to ku.wa mac pisze sie po fakcie. Trzeba ściągnąć mape i dam ci namiary na angielska firme co za 11 euro usuwa blad z mapy. Wytna ci to wypadanie i spieprzaj w podskokach z nim bo bedzie placz i zgrzytanie zębów

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
569
Miasto
Podkarpacie
Kupiłeś minę . Silnik do generalnego remontu , który jest nie opłacalny . Jak nigdy nie robiłeś rozrządu w tym siniku to nie jesteś w stanie sprawdzić czy jest ok bo jest nim pewien myk i możesz sobie zblokować na blokady i nic ci to nie da .