• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 307 1.6HDI, 90KM - zapowietrza się układ paliwowy

m123ek

SuperMechanior
Punktów
19
Witam,
mam problem z Peugeotem 307 1.6 hdi 90KM, po nocy ciężko odpalić zapowietrza się układ paliwowy, wycieków jako takich nie ma, wymieniłem przewody z szybkozłączkami, pompką ręczną( podczas pompowania ręcznie, zamiast zaciągać paliwo, pompuje w bak paliwa, czuć ciśnienie jak odkręca się korek od wlewu paliwa) i zaworkiem i dalej to samo, zastanawiam się na pompą CR i regulatorem ciśnienia, tylko zastanawiam się czy regulator ciśnienia mógłby powodować, zapowietrzanie się po nocy czy już cała pompa CR?

Dzięki

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Co ja bym zrobił,nie zakręcał korka wlewu paliwa,i zobaczył czy rano odpali,tylko trzeba odkręcić korek przed wyłączeniem silnika,by podciśnienie nie wyciągnęło paliwa do baku.

A

Anonymous123

Tam masz filtr paliwa w plastikowej obudowie gdzieś nad skrzynią? X lat temu przerabialem taki sam temat. Jak zapalił, to odpalał cały dzień. Po nocy nic. Wycieku nie było ale na zgrzewie filtra była nieszczelność.

m123ek

SuperMechanior
Punktów
19
Co ja bym zrobił,nie zakręcał korka wlewu paliwa,i zobaczył czy rano odpali,tylko trzeba odkręcić korek przed wyłączeniem silnika,by podciśnienie nie wyciągnęło paliwa do baku.
Nie pomogło
Automatyczne połączenie postów:

Tam masz filtr paliwa w plastikowej obudowie gdzieś nad skrzynią? X lat temu przerabialem taki sam temat. Jak zapalił, to odpalał cały dzień. Po nocy nic. Wycieku nie było ale na zgrzewie filtra była nieszczelność.
Filtr wymieniony, dalej to samo

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Musisz prześledzić cały układ paliwowy gdzieś musi być jakaś nieszczelność, tam pod spodem od pasażera strony jest jeszcze taka magistrala trzeba osłonę zdjąć i popatrzeć może tam coś się stało.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
A jesteś pewien że się zapowietrza ? Może cisnienia nie buduje ...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
O właśnie ..wpiąć się manometrem i zobaczec jakie generuje ciśnienie paliwa

Do góry Bottom