• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 307 nie odpala

AZAWADA

Początkujący
Punktów
0
Dzisiaj rano moj peugeot 307 nie odpala. Rozrusznik kreci, tylna wycieraczka działa mimo ze jest wyłączona a na wyświetlaczu mam komunikat Automatic wiping active. Możliwe ze zostawilem na noc wycieraczki włączone przed wyciągnięciem kluczyka ze stacyjki nie wiem czy to ma znaczenie. Samochód był serwisowany na Ukrainie jakis czas temu i działał bez zarzutu przez około 3 miesiące

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
komunikat sugeruje problem z czujnikiem deszczu ( spróbuj zresetować komputer, odłącz aku na 10 minut) co do odpalania jakie ma napięcie akumulator V?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Mateusz, co się będziesz domyślał przez internet... zaproś pana jutro na wizytę i będziesz miał wszystko pod ręką...:) tylko nie kasuj za dużo... bo się obrazi i będzie po forach furę za darmo naprawiał...:)

AZAWADA

Początkujący
Punktów
0
Rzecz w tym że od 5 lat mieszkam na Ukrainie więc kontakt z porządnym mechanikiem mam utrudniony, sprawdze napiecie jak dorwe miernik, akumulator jest nowy ma ze 3 miesiace

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
A taki cwaniak z ciebie...:) a później pan się zgłosi po kodzik do radia, a ten mu pyk link do alle...:) i interes się kręci:)
w takim przypadku kod mu za darmo rozkoduję (nie rozłączaj na razie) :) nie ważne Na Ukraine nie mam zamiaru jechać :)

Wróć do tematu. Podłączenie pod komputer to pierwsze co się robi, problem z rozrusznikiem, świece, cewka, kijowy aku zmierz napięcie ile by tu dalej wymieniać, wszystko sprawdź po kolei wraz z napięciami i świecami, doradzanie na internety to jak strzał z dubeltówki w płot ...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Rzecz w tym że od 5 lat mieszkam na Ukrainie więc kontakt z porządnym mechanikiem mam utrudniony, sprawdze napiecie jak dorwe miernik, akumulator jest nowy ma ze 3 miesiace
Ta jasne...a to na Ukrainie nie macie forów samochodowych ??? czy może nie ma na nich frajerów naprawiających za darmo na odległość ?
Niezłe bajeczki ludzie potraficie wymyślić :)

nie ważne Na Ukraine nie mam zamiaru jechać :)
Ja ci nie każę jechać...on może do ciebie przyjechać... choćby na lawecie... jak jeszcze trochę fajek poutyka i zatankuje do pełna- to taka wycieczka nie tylko może nie być kosztowna, ale może jeszcze zarobić...:)

AZAWADA

Początkujący
Punktów
0
Jestem grafikiem komputerowym pracuje jako freelancer a na Ukraine poleciałem za Ukrainką, czy to aż takie dziwne? :)

AZAWADA

Początkujący
Punktów
0
grafika komputerowa dotyczy różnych specjalizacji, ja siedze w 3d a dokladniej robie reklamy telewizyjne andrzej-zawada.pl działka - animacja postaci wiec nie wiem czy bym sie do czegos przydal, mam znajomosci w branzy wiec w zaleznosci od tego co byloby potrzebne zawsze mozna sie dogadac

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
WOODOO ok działaj :)
Chwila, chwila... coś ty taki w gorącej wodzie kąpany...:) Pan się nic nie zadeklarował jeszcze...aczkolwiek myślę, że jednostronnie nie dojdzie do transakcji...bo pan jest taki grafik, jak ja kosmonauta...:)

zawsze mozna sie dogadac
No więc dogadujmy się...:) co proponujesz...:) moje warunki już znasz:)

ps. ile tak z czystej ciekawości trzepiesz za stworzenie takiej jednej animy ?

AZAWADA

Początkujący
Punktów
0
Kasuje sie za sekunde animacji, przy takim filmie pracuje cala ekipa, modeler, teksturer, oswietleniowiec, itp
Ja jako animator postaci zgarniam okolo 250pln netto za sek

Po restarcie komputera dzieje sie to samo, wycieraczka zasuwa mimo ze jest wylaczona a silnik nie odpala nie wiem czy mam sie liczyc z lawetą czy to jest do ogarniecia samemu

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Sprawdzić trzeba po kolei, bo strzelać będziemy aż dojdziemy do pompki paliwa lub jego braku :)

A taki cwaniak z ciebie...:) a później pan się zgłosi po kodzik do radia, a ten mu pyk link do alle...:) i interes się kręci:)
Właśnie miałem klienta z ogłoszenia Pana Roberta Kalinowskiego z Płocka kojarzysz go ?:D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Kasuje sie za sekunde animacji,
Ja jako animator postaci zgarniam okolo 250pln netto za sek
Fiu, fiu to nieźle... pytam, bo sam trochę się bawię w animacje postaci 3D... nawet ostatnio zrobiłem taką animację 3D w formie Gifa...:) może mógłbyś ocenić jak mi wyszło...:)

Właśnie miałem klienta z ogłoszenia Pana Roberta Kalinowskiego z Płocka kojarzysz go ?:D
W Płocku to ja nigdy nie byłem...:)

Do góry Bottom