• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

peugeot 307cc 2.0 nie włacza sie wentylator chłodnicy

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
witam mam peugeota 307 z 2005r silnik 2.0 16v benzyna nie włacza sie wentylator chłodnicy zasilanie na kablach jest wentylator na krótko chodzi rezystor naprawiony po odpieciu wtyczki czujnika temp. wentylator sie załacza. temperatura dochodzi do 100 stopni i nic układ ie jest zapowietrzony z dmuchawy leci ciepłe powietrze,a nawet jak włacze klime nie ma reakcji.Moze ktos pomóc
sprawdzałem czujnik i wykazuje zmienne dane w zaleznosci od temperatury ale wymienie go ze by było 100% pewnosci miał ktos taki przypadek zeby mógł mmi pomóc z góry dziekuje

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Sprawdz wiązke instalacji idącą do wentylatora szczególnie połaczenie w koszulce tam czesto nie styka.

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
kable sa ok sprawdzałem i prad jest cały czas propo jakie dokładnie powinno byc na nich napiecie?

mam tam 3 wtyczki jedna na wentylator (duza) i 2 na rezystor jedna mała i jedna duza

jak zmostkuje przy rezystorze we wtyczce to wentylator rusza i po odpieciu czujika temp. a tak to gleba

A

Anonymous123

Probowales go wysterowac jakims testerem? Jakie temperatury widzi sterownik? Dzis mialem podobna sytuacje tylko ze na odwrot. Wentylator wlaczal sie przy 30-40 stopni bo czujnik cztery piny, dwa na zegar, dwa na sterownik. Na zegarze bylo malo tzn tak jaka temperatura rzeczywista, na sterowniku na zimnym 70 i po chwili juz bylo ponad 100.

Do góry Bottom